Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld'

Quincy Promes lijkt steeds dieper in de shit te zitten. De Oranje-international wordt niet alleen vervolgd voor poging tot doodslag, er zouden nu ook aanwijzingen zijn dat hij betrokken zou zijn bij drugssmokkel en huiselijk geweld.

Quincy Promes

Het ziet er steeds minder florisant uit voor voetballer Quincy Promes. De international van Oranje heeft niet alleen een vervolging voor poging tot doodslag aan zijn broek hangen, ook wordt hij nu verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld. Dat meldt Nieuwsuur op basis van bronnen van het onderzoek in de zaak-Promes.

Drugssmokkel en huiselijk geweld

In de zaak tegen Quincy Promes komen steeds meer details naar buiten. De voetballer van Spartak Moskou werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude op 25 juli 2020. Nu schrijft Nieuwsuur dat Promes ook verdacht wordt van het smokkelen van synthetische drugs (bijvoorbeeld MDMA) naar Australiƫ en van huiselijk geweld. Het bewijs voor deze nieuwe verdenkingen komt niet alleen van de mobiele telefoon van de voetballer, maar ook van versleutelde berichten die de politie heeft onderschept.

Telefoon afgeluisterd

Volgens Nieuwsuur bevestigen bronnen rond het onderzoek in de zaak-Promes dat de Oranje-international in beeld is vanwege zijn betrokkenheid bij drugshandel. Dat zou ook de reden zijn dat zijn telefoon werd afgetapt. Nieuwsuur wist vorige maand al te melden dat Promes in telefoongesprekken met zijn familie heeft bekend dat hij zijn neef heeft neergestoken. De voetballer wist op dat moment niet dat zijn telefoon werd afgeluisterd.

In de transcriptie van de tapgesprekken is niet alleen te lezen dat Promes zijn neef wilde neersteken, maar dat hij hem zelfs dood wilde steken. De voetballer van Spartak Moskou blijft de steekpartij ontkennen. Daarnaast is hij nog niet in de rechtbank verschenen. Dat hij in Rusland voetbalt, zal deze situatie vermoeilijken.

Misdaad
  • NOS, De Telegraaf
  • ProShots