Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BREAKING: Vandaag Inside keert terug, inclusief Johan Derksen

Vanaf komende maandag terug van (heel even) weggeweest.

Vandaag Inside

Twee weken hebben de vaste kijkers het programma moeten missen, en de grote vraag was: keert het programma ooit nog terug op de buis? Nou, antwoord is bekend: jazeker. Vanaf komende maandag wordt Vandaag Inside alweer uitgezonden. Dat schrijft het AD. En niet onbelangrijk: ook Johan Derksen is weer van de partij.

'Pittig gesprek'

'De Snor' was zelf degene die in eerste instantie de stekker uit het programma trok na alle ophef naar aanleiding van het inmiddels beruchte 'kaarsverhaal'. Het lijkt er nu op dat die beslissing vooral voortkwam uit het feit dat hij niet vanwege de ophef stopte, maar omdat hij, Genee en Van der Gijp niet genoeg gesteund werden door de Talpa-directie, schrijft het AD.

Maar dat is inmiddels uitgepraat. Afgelopen zondag heeft het trio in het hoofdkantoor gesproken met de Talpa-directie, De Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Dat was volgens Derksen 'een pittig gesprek'. Maar, zo blijkt nu, wel aanleiding voor de wederopstanding van het programma.

'Ook een beetje om Sigrid Kaag te pesten'

Derksen kreeg veel kritiek op zijn anekdote over de kaars, die hij een dag later flink nuanceerde. Op social media ontstond een soort hetze en veel partijen zetten een punt achter hun samenwerking met de 73-jarige programmamaker. Derksen in het AD over de rel: "Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist niet meer hoe het precies was gegaan, toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan geluld. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me."

In diezelfde krant haalt hij uit naar de woke-beweging en cancelculture, maar geeft daarbij ook aan dat hij juist veel steun en 'hartverwarmende reacties' heeft ontvangen.

Derksen: "Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten."

Entertainment
  • AD
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl