Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drama bij zorgboerderij: twee doden en twee zwaargewonden

Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk. Wel weten we inmiddels dat de schietpartij twee mensen het leven heeft gekost en dat twee anderen zwaargewond afgevoerd zijn naar het ziekenhuis.

schietpartij

Vanochtend zijn er bij een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam twee mensen omgekomen. Twee andere raakten zwaargewond, meldt de politie. Er is inmiddels een verdachte opgepakt.

Allemaal nog onduidelijk

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over het verhaal. Wel is bekendgemaakt dat de schietpartij vanochtend om 11.00 zou hebben plaatsgevonden bij zorgboerderij Tro Tardi, aan de Molensingel. De politie heeft nog altijd niets bevestigd over de locatie of de gebeurtenis.

Op Tro Tardi werken jongeren en kinderen met een verstandelijke beperking of een stoornis die verwant is aan autisme. Ook zijn er volwassenen werkzaam die adhd, autisme, een lichamelijke beperking of psychische problemen hebben.

Hulpverleners en getuigen

Na het schietincident waren er twee traumahelikopters en meerdere ambulances ter plaatse. Twee mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De politiewoordvoerder kon nog geen informatie over de identiteit van de slachtoffers geven. Momenteel wordt met ooggetuigen gesproken, in de hoop meer duidelijkheid over de gebeurtenis te krijgen. Meerdere omstanders waren getuige van de schietpartij. Voor hen wordt speciale hulp geregeld.

Verdachte, inmiddels zonder wapen

De politie heeft overigens wel naar buiten gebracht dat er een verdachte is opgepakt en dat het wapen van diegene is afgenomen. Verder wordt er echter niets over losgelaten, alleen “dat meer informatie volgt”.

Niet afreizen naar de boerderij

De zorgboerderij is inmiddels helemaal afgezet met politielinten. Op het terrein is een forensisch opsporingsteam aanwezig. Er heeft zich een groep mensen om de afzetting verzameld, die troost bij elkaar zoeken. Inmiddels heeft politie opgeroepen om niet meer naar de plek te komen, zodat hulpverleners zo goed mogelijk hun werk kunnen doen.

Nieuws
  • NU.nl, RTL Nieuws, Hart van Nederland, PowNed
  • iStock