Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hélène Hendriks met de dood bedreigd vanwege link met Vandaag Inside

Op advies van de politie laat de presentatrice zich niet te veel uit over de kwestie.

Hendriks

'Kaarsgate' heeft nogal wat losgemaakt. Naar aanleiding van de inmiddels veelbesproken anekdote van Johan Derksen tijdens de dinsdag- en woensdaguitzending van Vandaag Inside hebben diverse partijen en sponsoren hun banden verbroken met de voetbalanalist. Inmiddels heeft hij zelfs eigenhandig de stekker uit het programma getrokken, zo werd gister duidelijk.

Een van de regelmatig terugkerende gasten in de shows van Genee, Van der Gijp en Derksen was presentatrice Hélène Hendriks. Gisteravond deed zij uit de doeken dat ze door het incident nu te kampen heeft met bedreigingen. Dit vanwege haar banden met VI.

Hélène Hendriks

Hendriks deelde haar verhaal in SBS6-talkshow HLF8, waarvan ze de presentatie tijdelijk heeft overgenomen van de tevens onder vuur liggende Johnny de Mol. Daar liet ze aan het begin van het programma weten zich niet te veel uit te laten over de uitspraken van collega Johan Derksen.

"Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt", aldus Hendriks. "Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI."

Zowel de Telegraaf als het Parool melden dat het zelfs om doodsbedreigingen gaat.

'Johan is een goede en fijne collega'

Hendriks gaf aan zich op een later moment wel uit te spreken over wat er allemaal is voorgevallen. "Ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren", legt ze uit, "maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn. Dus bij dezen laat ik dat bij jullie (de gasten aan tafel bij HLF8, red.)."

De voormalig hockeyster noemt Johan tot slot "echt een heel goede en fijne collega" die ze nooit zou afvallen. Hendriks: "Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur. Daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd, maar ik wil dat toch even kenbaar maken."

Nieuws
  • de Telegraaf, Parool, HLF8
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl