Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Temptation Island-ster nu ook verdacht van betrokkenheid bij grote Belgische drugszaak

Het ziet er niet heel goed uit voor voormalig Temptation Island-deelnemer Gianni van der B..

Gianni van der B.

In maart van dit jaar werd bekend dat B. was aangehouden door de politie. Hij is verdachte in een onderzoek naar een groot crystal meth-lab dat in juli 2021 werd gevonden in Nederweert. Het ging zelfs om het grootste methlab dat er ooit in Nederland is aangetroffen.

Methlab

Op 8 maart van dit jaar vonden er een aantal arrestaties plaats in verband met het drugslab in het Limburgse Nederweert. De 29-jarige Van der B. was op dat moment samen met medeverdachte Damien B. op vakantie in Dubai. Na hun terugkeer heeft het tweetal zich zelf bij de politie gemeld.

Hun advocate, die aanwezig was bij de arrestatie, vertelde aan 1Limburg dat ze niet ondergedoken zaten in Dubai. "Ze waren in ieder geval niet op de vlucht, maar echt op vakantie." In totaal ging het om vijf verdachten, die op dit moment nog allemaal in voorarrest zitten.

Versleutelde berichten

Deze verdachten communiceerden in de periode voorafgaand aan hun arrestatie allemaal via ANOM. Zij waren er van overtuigd dat dit een chatdienst was waarmee versleutelde berichten verstuurd kunnen, zoals SkyECC en Encrochat. In werkelijkheid is ANOM opgezet door de politie, die daardoor van begin af aan mee kon lezen met de berichten.

Nu ook gelinkt aan Belgische zaak

Al met al bevindt Gianni B. zich dus niet echt in een lekkere positie. De problemen lijken echter nog groter te worden voor de oud-Temptation-ster. Vandaag werd bekend dat hij ook in verband wordt gebracht met een grote drugszaak, ditmaal bij onze zuiderburen. Ook in het Belgische Leopoldsburg is namelijk op 3 augustus 2021 een drugslab ontdekt. En Gianni zou hierover gecommuniceerd hebben via de gekraakte dienst SkyECC. Dit geldt overigens ook voor zijn vriend Damien B..

Justitie meldt dat de twee Nederlanders in een app-groep zaten met twee anderen, genaamd Brakka en Dave. De verdachten zouden onder meer hebben gesproken over het bouwen van het drugslab, waarbij er zelfs afbeeldingen naar elkaar toe werden gestuurd. Op deze manier wist de Belgische politie een link te maken met het ontdekte lab in Leopoldsburg.

Vrijdag doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Temptation Island

Gianni van der B. kwam eerder al in de spotlights te staan toen hij verscheen in realityprogramma Temptation Island. Hij en zijn vriendin deden mee aan de ultieme relatietest, maar moesten de show vroegtijdig verlaten. Het idee was dat ze gedurende het programma geen contact met elkaar zouden hebben, maar het tweetal bleek telefoons meegesmokkeld te hebben. Toen ze betrapt werden, zette RTL het tweetal op het vliegtuig naar huis.

Misdaad
  • RTL Boulevard, RTL