Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruud de Wild over The Voice: ‘Gek dat iedereen een mening heeft en dat Ali B kapot moet’

Gisteravond schoof Ruud de Wild aan bij HLF8 om met een aantal mannen in gesprek te gaan over seksueel misbruik. Daarbij sprong hij in de bres voor Ali B en de andere mannen die beschuldigd worden van seksueel misbruik.

Ruud de Wild over The Voice: ‘Gek dat iedereen een mening heeft en dat Ali B kapot moet’

Ruud de Wild nam gisteren de rol van de advocaat van de duivel op zich tijdens een gesprek aan tafel bij Johnny de Mol. De radio-dj nam het op voor de mannen die beschuldigd worden van seksueel misbruik. Volgens hem is het vreemd dat iedereen nu al besloten heeft dat iemand als Ali B schuldig is. “Ik vind het een heel gek verhaal dat we allemaal een mening hebben en Ali B moet kapot”, sprak De Wild.

De radio-dj vindt het vooral verbazingwekkend dat er al conclusies getrokken worden over de schuld van de verdachten zonder dat er strafrechtelijk onderzoek heeft plaatsgevonden. “We kunnen nu de Dam leegruimen en morgen standrechtelijk mensen gaan executeren, want dat is wat we aan het doen zijn. Er is nog geen OM aan te pas gekomen en nog geen politie.”

Hetzelfde geldt volgens De Wild over de situatie van John de Mol: “Hem werd kwalijk genomen dat hij het niet wist. Het kan toch dat hij het niet heeft geweten? Wij waren er niet bij”, sprak de dj. “Ik ben wel van vrede en we zijn ontzettend aan het polariseren met z’n allen en daar maak ik me zorgen over”, besloot hij.

Gevaarlijke discussie

De Wild en de andere gasten beseften dat het een ingewikkeld onderwerp is. “Ik moet echt op eieren lopen: ik ben een witte man en moet sowieso mijn mond houden. Het is wel een heel gevaarlijke discussie”, beschreef De Wild.

Ook stand-up comedian Edson da Graça sloot gaf aan dat hij het een lastig onderwerp vond, maar stipte wel het belang van een discussie aan: “Ik denk juist dat ik me moet uitspreken, maar het kan zo zijn dat ik iets verkeerd ga zeggen. Ik hoop dat ik dan door de vrouwen wordt gecorrigeerd en ik sta open om te luisteren.

Entertainment
  • BrunoPress