Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek bewijst: dikke mannen houden het (veel) langer vol in bed

Heren, u weet wat u te doen staat: blikken bier opentrekken en een dagelijks bezoekje aan de lokale vreetschuur. Alles om een god tussen de lakens te worden.

Dikke mannen

Vandaag de dag is een bierbuik nog steeds geen schoonheidsideaal. Onbegrijpelijk, vinden wij. Zo'n afdakje boven je gereedschap bouw je immers niet in één dag. Het is het resultaat van jarenlange toewijding, goed op je voedingspatroon letten (er moeten natuurlijk genoeg calorietjes worden ingenomen) en met ijzeren discipline de sportschool vermijden. Nee, zo'n lichaam kweek je niet in één dag.

Maar los van het feit dat zo'n tonnetje er fantastisch uitziet, blijkt een buikje nog praktische voordelen te hebben ook. Dikke mannen houden het bijvoorbeeld langer vol tussen de lakens.

Onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek dat onder de naam ‘International Journal of Impotence Research’ gepubliceerd werd. Kerels met een beetje vet op de botten kwamen vooral wat uithoudingsvermogen betreft prima uit de bus rollen.

Aan het onderzoek deden een paar honderd mannen mee. Van heren met maatje Andy 'The Viking' Fordham in z'n hoogtij dagen, tot knakkers met de lichaamsbouw van Co 'De Lucifer' Stompé, van iedereen werd onderzocht hoelang zij het volhielden tijdens een potje 'horizontaal dansen'.

7 minuten

Conclusie: de zwaarlijvige deelnemers bereikten gemiddeld na ruim zeven minuten een hoogtepunt. Magere mannen bleken doorgaans na slechts twee minuten al hun kruit te verschieten. Nogal een verschilletje dus. Hoe dat kan? Nou, d'r schijnt wel een wetenschappelijke verklaring voor te zijn. Mannen met een maatje meer maken vaak veel Oestradiol aan. Dat is een hormoon dat de chemische balans in het lichaam een beetje verstoort, waardoor het orgasme wordt uitgesteld.

Denk daar maar eens over na als u de volgende keer in de supermarkt voor het schap met salades staat.

Lifestyle
  • FHM, Gewoonvoorhem
  • iStock, VladOrlov