Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen gaat los op egocentrische BN'ers na kampioenschap Verstappen

'De Snor' vindt de manier waarop sommige BN'ers het kampioenschap van Max Verstappen om zichzelf laten draaien misselijkmakend.

Johan Derksen

Max Verstappen is wereldkampioen. De held. Hij en Hamilton stonden in punten gelijk voordat de laatste en allesbeslissende GP van het seizoen plaatsvond en sjongejongejonge dat was er eentje hoor. De Brit lag zo'n beetje de hele race op kop in Abu Dhabi, maar zag de Nederlander vlak voor de finish ineens voorbij sjezen. Weliswaar dankzij een crash en een safety car, maar hé, 't zat een keer mee. Hoe dan ook, Max blij, Red Bull blij, papa Jos blij, heel Nederland blij. En niet te vergeten: BN'ers blij.

'Al die kwijlebabbels'

De een na de andere bekende Nederlander slingerde na het binnengehaalde kampioenschap dan ook een foto of filmpje het web op. Soms van Max, vaker van zichzelf. En vooral dat laatste wekt nogal wat onbegrip, kromme tenen en plaatsvervangende schaamte op. Zo ook bij Johan Derksen.

"Dan komen al die kwijlebabbels langs, die bekende Nederlanders die die jongen ook nog gaan lastigvallen", begint hij zijn betoog tijdens Veronica Inside. "Want die vinden zichzelf dan plotseling héél belangrijk."

'Misselijkmakend'

Genee haakt in en start een compilatie, waarin onder andere Ali B, Barbara Barend en Gordon te zien zijn. "Gênant", aldus 'De Snor'. "Het is één grote act. Het is misselijkmakend."

De mannen aan tafel vragen zichzelf vooral af waarom de BN'ers niet de race, maar zichzelf filmen. Derksen: "Ze doen het speciaal om op hun Facebook te zetten en dan kunnen ze zich daar weer op profileren, hè."

Ali B

Toppunt van dit alles is toch wel Ali B. Op een filmpje is te zien hoe de rapper een soort geïmproviseerde serenade brengt aan de kersverse kampioen, die daar ietwat ongemakkelijk op reageert. "Mag ik effe braken?" vraagt Derksen na het zien van de beelden. Van der Gijp sluit zich daarbij aan en stelt dat "je hem (Verstappen - red.) hoogstens kan feliciteren en als je hem niet kent, moet je zelfs dat niet doen vind ik."

Entertainment
  • Veronica Inside
  • Pro Shots/Stanley Gontha