doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zo vind je het perfecte kerstcadeau voor een man: ideeën en tips

De meeste mensen zijn het roerend met elkaar eens: een cadeau voor een man kopen is een pittige kluif. Het is in ieder geval doorgaans een stuk lastiger dan voor een vrouw. De kerst staat alweer bijna voor de deur, dus wordt het langzamerhand tijd om op cadeautjesjacht te gaan. Moet je een cadeau kopen voor je vader, opa, broer of vriend? In dit artikel geven je een ideeën en tips om een geschikt kerstcadeau voor een man te vinden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76e5c5bd5f img{#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76e5c5bd5f img{#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76e5c5bd5f img{#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76e5c5bd5f img{#fig-61e76e5c5bd5f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Zo vind je het perfecte kerstcadeau voor een man: ideeën en tips

Een aantal ideeën voor een kerstcadeau voor een man 

Een cadeau met humor

Is het een cadeau voor een maatje en wil je hem graag een ludiek of grappig cadeau geven? Het internet is een uitstekende plek voor cadeaus met een vleugje humor. Filter als je zoekt naar een kerstcadeau man op schuine moppen en je vindt cadeaus als het 52 Things To Do While You Poo-boek, middelvinger handzeep en brutale tuinkabouters.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Geef een ervaring

Bij een kerstcadeau wordt vaak aan spullen gedacht, maar een ervaring kan minstens zo leuk zijn. Een herinnering is misschien nog wel waardevoller dan een object. Om nu net als privéhuis La Cloche prostituees aan te bieden - zoals zij bij Johan Derksen deden - gaat wellicht wat ver, maar er zijn genoeg andere leuke ervaringen te bedenken. Een voorstelling, een concert of een luxe diner behoren bijvoorbeeld tot de opties. Het leukste is als het iets is dat jullie samen kunnen doen, maar houd wel in gedachten dat het een cadeau voor hem moet zijn. Als jij stiekem blijer wordt van een dagje sauna of etentje dan hij, dan is het niet het meest geschikte cadeau.

Cadeaus voor de levensgenieter

Zou jij de ontvanger van het cadeau omschrijven als een levensgenieter pur sang? Dan zit je met een luxe cocktailset of een goede fles wijn en een aantal fraaie glazen al snel goed. Ook karaffen en flessenkoelers kunnen leuke cadeaus zijn. Of ga nog origineler: wat denk je van een speaker, flessen koeler en lamp in één (die gaat schuil onder de naam Kooduu)?

Heb je te maken met een bierliefhebber, dan kun je ontzettend veel cadeaus vinden in dit thema: van zeep tot chocolade, sokken en kaarsen. Natuurlijk kan een set met speciale biertjes en mooie glazen ook al erg leuk zijn. Als hij van het ontdekken van nieuwe biertjes houdt, is een krasposter met verschillende biersoorten een leuk idee.

Leuke tech-gadgets

Houdt hij wel van de laatste technische snufjes? Toegegeven: veel tech-items zijn niet meteen de leukste cadeaus. Een harde schijf of een muis zijn bijvoorbeeld zaken die hij misschien beter zelf kan kopen. Ga liever voor een originele gadget. Iets waar hij zelf niet zo snel aan zou denken, maar wat hij wel kan gebruiken. Denk aan een mini beamer, een waterproof speaker voor in de douche of een popcornmachine.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Nog wat tips voor de zoektocht naar een kerstcadeau

- Een van de beste tips die we je kunnen geven is om op tijd te beginnen met zoeken. Als je op het allerlaatste moment de stad ingaat, kun je de klok erop gelijkzetten dat je én flink moet stressen, én de kans groot is dat je cadeau allesbehalve perfect is. Als je te laat begint, loop je ook nog eens het risico dat veel uitverkocht is in deze drukke kersttijden. De drukte kan er bovendien voor zorgen dat je pakketje niet op tijd in huis is. Ga er in deze tijd nooit vanuit dat het al de volgende dag in huis is, zelfs al belooft de webshop dit.

- Uiteraard is een persoonlijk cadeau het leukst. Sta voordat je je zoektocht begint stil bij wat je van hem weet: wat vindt hij leuk en wat zijn zijn hobby's en interesses? Als je op tijd begint, kun je hier uitgebreid over nadenken.

- De verpakking klinkt misschien niet zo belangrijk, maar het is wel wat een cadeautje écht een cadeautje maakt en voor de spanning zorgt. Daar mag dus best een beetje aandacht aan worden besteed. Vraag desnoods in de winkel of ze het voor je willen inpakken en zoek anders online naar tips.

- Natuurlijk hangt het cadeau ook af van wat je budget is. Dit heeft niet alleen te maken met wat je kunt uitgeven, maar ook wat je wilt uitgeven. Waar een te duur cadeau ongepast kan overkomen, bezorg je de ontvanger met een te goedkoop cadeau mogelijk een slecht gevoel.

- Soms hoeft helemaal niet zo moeilijk zijn: wellicht heeft hij zelf wel ideeën over iets wat hij graag wil. Dat is dan misschien niet het allerorigineelste cadeau, maar je weet wel honderd procent zeker dat hij er blij mee zal zijn. Als je het belangrijk vindt om iets persoonlijks te geven, kun je dat er altijd nog iets (kleins) naast geven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws