doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Baudet over baantje als model voor gaybladen: ‘Ik denk niet dat er een groot model in mij verloren is gegaan’

Laten we wel wezen: Panorama is niet voor iedereen hét mannenblad. Gelukkig is er ook voor anderen altijd wel wat te vinden. De Playboy, bijvoorbeeld, met meer aandacht voor de uitgeklede vrouw. En je hebt natuurlijk ook magazines als L’HOMO of Expreszo, met meer aandacht voor de uitgekleden man, of de blote Baudet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484acb06bba8 img{#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484acb06bba8 img{#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484acb06bba8 img{#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484acb06bba8 img{#fig-6484acb06bba8 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Baudet over baantje als model voor gaybladen: ‘Ik denk niet dat er een groot model in mij verloren is gegaan’

Van Baudet weten we allemaal dat hij het leuk vindt om af en toe een kek plaatje te laten schieten. Neem bijvoorbeeld de iconische foto op de vleugel in zijn huiskamer, of het bijna even bekende kiekje waarop hij naakt balanceert op het randje van zijn zwembad met uitzicht op zee. “Die zou zomaar voor het tijdschrift L’HOMO genomen kunnen zijn”, merkte fotograaf van de sterren William Rutten destijds op. “Ik zie hem ervoor aan.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Nou, William Rutten blijkt maar weer eens verstand van zaken te hebben, want wat blijkt: zonder dat hij of de rest van Nederland het wist, was Baudet al meerdere keren voor een gayblad op de foto gegaan. Dat onthulde Bastiaan Meijer in de vorige aflevering van de PodBast, waarna Baudet, die daar te gast was, het gerucht bevestigde. “Grappig dat je dat hebt gevonden. “Ja, hoe weet je dat?” vroeg de politicus. “Ik heb anderhalf jaar gewerkt als fotomodel. Dat houd ik eigenlijk... dat heb ik nooit zo... meer veel mee gedaan.”

‘Totaal ongeschikt’

Toen de aap eenmaal uit de mouw was, besloot Baudet dan ook maar het complete verhaal te vertellen. Zo biechtte hij op voor G-star en Nike model te hebben gestaan net als voor het gayblad Expreszo. Maar de Forum-voorman zijn modellencarrière hield daar nog niet op. Hij was namelijk ook op de catwalk te vinden, alhoewel hij daar weinig goede herinneringen aan heeft.

“Ik heb een paar shows gelopen. Maar ik was er totaal ongeschikt voor, overigens. Ten eerste, omdat ik het dodelijk vermoeiend vond om een dag lang te staan. Ten tweede, omdat ik denk dat ik een veel te grote persoonlijkheid heb. Zo’n director zei dan: ’Je moet boos kijken’, maar op dat moment voelde ik mij uiterst vrolijk. Ik vond dat heel moeilijk. Misschien kun je dat leren, hoor. Maar ik denk niet dat er een groot model in mij verloren is gegaan.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws