Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cryptomarkt op de kop vanwege tweet Elon Musk

De hele beurs is weer eens op hol geslagen na een actie van ome Elon. 

Cryptomarkt op de kop vanwege tweet Elon Musk

Als Tesla-topman Elon Musk zijn telefoon grijpt, dan houden alle investeerders hun hart vast. Het gebeurt namelijk weleens dat de Amerikaanse multimiljardair een berichtje online zet dat heel wat consequenties heeft voor de cryptomarkt. Donderdag was daarop geen uitzondering, want Musk Twitterde er flink op los ten nadele van bitcoin, waardoor de munt flink in waarde daalde.

De Teslaboer had namelijk aangekondigd dat hij zijn elektrische auto’s niet voor bitcoin gaat verkopen, terwijl Tesla in februari nog een schone anderhalf miljard dollar in de cryptomunten investeerde. Desnoods schoot de prijs van bitcoin meteen als een SpaceX raket de ruimte in en steeg de waarde voor het eerst over de 50.000 dollar per stuk, waarna ook de 60.000 bereikt werd. De nieuwste melding zette echter weer een enorme daling in en inmiddels is de munt weer om de de 50.000 gezakt.

Slecht voor het milieu

De reden voor het bericht waren ecologische zorgen van Elon. Musk zou bang zijn dat bij het opgraven van het online goud teveel fossiele brandstoffen gebruikt zouden worden. Gesmolten ijskappen en dode ijsbeertjes passen natuurlijk niet bij het plaatje van een elektrische auto-verkoper, dus oom Elon draait de cryptoknop even om, wat heel wat mensen een aardig zakcentje kostte.

Nieuws
  • Bruno Press