Een sterker hart
In 2012 is er onderzoek gedaan naar de invloed van bier op je hart. Wat blijkt? Ongeveer anderhalf à twee bier per dag zorgt voor minder risico op een hartaanval. Ook voor personen die eerder te maken hebben gehad met hartproblemen is een pilsje geen verkeerde keuze. Mensen die eerder al een hartaanval hadden overleefd, bleven daarna nog ruim twintig jaar in leven wanneer zij frequent bier dronken.
Bier is voedzaam
Nouja, het is in ieder geval een stuk voedzamer dan wijn. Het bevat zowel meer eiwitten als vitamine B. Dat blijkt uit onderzoek in de American Journal of the Medical Sciences. Daarnaast zijn er ook nog antioxidanten te vinden in je pils, die je beschermen tegen allerlei ziekten.
Minder risico op diabetes
De goudgele pretcilinders voorkomen niet alleen hartziekten, maar ook nog diabetes. Uit een onderzoek waar ruim 70.000 mensen aan deelnamen blijkt dat mensen die ongeveer 14 glazen alcohol per week dronken het minst vaak type 2 diabetes ontwikkelden.
Sterkere botten
Dacht je dat melk voor sterke botten zorgt? Bier blijkt hetzelfde effect te hebben. Belangrijke ingrediënten voor stevigere beenderen zijn zogenaamde siliconen, die onder andere te vinden zijn in groene bonen, graan en, je raadt het al: bier! Onbreekbaar wordt je er niet van, maar handig is het zeker.
Mooiere glimlach
De tandarts vertelt vaak genoeg over het belang van poetsen en flossen, maar nooit over het belang van een ijskoud pilsje. Toch blijkt uit een nieuw onderzoek dat zelfs het zwakste bier al een positieve invloed heeft op je gebit. Het speelt een belangrijke rol in het verwijderen van bacteriën die zorgen voor gaatjes en ontstekingen.
Al met al is er dus niks mis met een glaasje Spa Goud. Sterker nog: je zou het bijna een soort wondermiddel kunnen noemen. Vergeet dus niet om dit weekend een paar glazen pils in je keel te laten verdwijnen. Op je gezondheid!
- Unsplash