doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie valt binnen bij broers Azimi

Dinsdagochtend hebben agenten aangeklopt bij hotel De Elderschans van de broers Salar en Sasan Azimi. De Zeeuwse krant PZC zegt dat het tweetal daarbij is aangehouden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie valt binnen bij broers Azimi

Volgens de woordvoerder van de politie zijn er bij de inval zo’n vijftig agenten ingezet. “Het gaat om een fraudeonderzoek, dus we richten ons op de administratie. We nemen datadragers als laptops en usb-sticks mee”, vertelde hij. Wie de twee gearresteerde verdachten zijn, wil de politie niet vermelden, maar lokale bronnen geven aan dat het om de twee broers gaat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Quote schatte het verzamelde vermogen van de gebroeders Azimi vorig jaar op zo’n 24 miljoen euro. Het tweetal, dat samen naar Nederland vluchtte vanuit Iran, verdient hun geld met een telecombedrijf, vastgoed, een Belgische voetbalclub en tegenwoordig ook het hotel. Daarnaast verschijnen ze vaak op Vlaamse en Nederlandse televisie, waar ze duidelijk maken dat ze zich niet schamen voor hun centen. ‘Ik wil het taboe op geld verdienen doorbreken”, sprak Salar Azimi ooit bij Jinek. “Ik heb het gevoel dat het een crime is om geld te verdienen. Ik wil meer respect voor rijkeren creëren. Hoe hard ze ervoor moeten werken. Als je iets hebt opgebouwd, moet je trots zijn.”

Hard gewerkt heeft hij zeker, maar de vraag is nu nog hoe eerlijk dat gebeurde.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws