doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drugsoorlog rond ‘Piet Costa’ gaat door in Breda

Met een aantal schoten werd donderdagavond om 23.30 de drugsoorlog rond de bende van ‘Piet Costa’ opnieuw ingeluid. Leden en oud-leden van de bende die bekend staat om de zogenaamde ‘martelcontainer’ zijn al langere tijd met elkaar in gevecht.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Drugsoorlog rond ‘Piet Costa’ gaat door in Breda

Afgelopen nacht rukten de politiediensten in uit als gevolg van een aanslag. Er werd melding gemaakt van meerdere schoten bij een bedrijfspand in Breda. Op de locatie aan de Kleine Krogt vond de politie echter geen enkel aanwijzen van een misdaad. Pas toen ze de rest van de straat begonnen uit te kammen, kwamen ze een aantal hulzen tegen, gevolgd door een zwaar explosief.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

‘Petje’ en ‘de Iraniër’

Volgens de politie Zeeland-West gaat het om een aanslag die verband houdt tot eerdere aanvallen in Breda. Die worden allemaal gelinkt aan de cocaïnebende van Roger ‘Piet Costa’ P. Het bedrijfspand waar de aanslag plaatsvond, zou gelieerd zijn aan een man die bekend staat als ‘Petje’. Dat meldt een anonieme tipgever aan De Telegraaf. Petje zou zelf bij de bende van Roger P. aangesloten zijn.

Petje is vermoedelijk verwikkeld in een oorlog met oud-bendelid Alireza ’de Iraniër’ D, die hoogstwaarschijnlijk ondergedoken zit in Dubai. Het conflict tussen de twee begon na een ruzie over 60 miljoen euro. Sindsdien zijn er meerdere aanslagen en in ieder geval één liquidatie geweest die met de vete verbonden kunnen worden.

Inmiddels heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie al met het de bom afgerekend. Ze hebben het vanochtend laten exploderen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws