doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Deze wanddecoratie wil je in je mancave in 2021

Al aan het klussen geslagen nu de wereld weer potdicht zit? Misschien heb je nog iets aan onze tips voor wat goede wanddecoratie. Een must voor elke mancave!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2a69b3b83c img{#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2a69b3b83c img{#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2a69b3b83c img{#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2a69b3b83c img{#fig-62c2a69b3b83c img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Deze wanddecoratie wil je in je mancave in 2021

Corona doet gekke dingen met je: zo besloot half Nederland massaal te gaan verbouwen in 2020. Ook dit jaar zet die trend waarschijnlijk nog even door. We zijn op zoek naar een betere woonomgeving sinds we zoveel meer dan eerder thuis zitten. Hierbij hoef je overigens niet direct je hele woning te strippen en opnieuw op te bouwen - een paar meubels en accessoires hier en daar veranderen kan al veel doen. Met nieuwe wanddecoratie geef je je woonkamer een compleet nieuwe look. In dit artikel lees je meer over de wanddecoratietrends van 2021 die ideaal voor je mancave zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Reproducties van oude meesters

Een trend die we al langer zien is die van de reproducties van de oude meesters. Dat zijn kunstwerken, zoals schilderingen en animaties, van beroemde artiesten maar dan natuurlijk nagemaakt. Deze schilderijen oude meesters zijn razend populair in diverse soorten interieur en dat is niet zo vreemd. Ze passen namelijk in iedere ruimte én in iedere soort inrichting. Wat dacht je van een schilderij van Vincent van Gogh of Johannes Vermeer aan je muur? Of ga je liever voor een echte Rembrandt van Rijn? Ieder kunstwerk is uniek; daar maak je je kantoor of je mancave echt een stuk mooier mee. Met zo’n schilderij heb je een echt statement piece te pakken - iets wat helemaal in de woontrends van nu past.

Behangcirkels in kleuren en prints

Ben je niet zo van de levendige schilderijen, maar wel van de kleuren en eventueel prints aan de muur? Dan is de volgende wanddecoratietrend wellicht iets voor jou: behangcirkels in diverse kleuren of prints. Vorig jaar zagen we de ronde vorm sowieso al als wanddecoratietrend - maar dan meestal in de vorm van rieten manden en bamboe schalen. Dit jaar gaat het - gelukkig voor veel mannen - de andere kant op. We kiezen nog steeds voor ronde vormen, maar gaan daarbij een stapje verder dan kitsche manden en details. Neem een stuk behang met print of in je favoriete kleur en snijd daar een groot rondje uit. Prints die veel te zien zijn, zijn jungleprints, retro filmposters en vette natuurfoto’s.

Textielposters zijn terug van weggeweest

Niet iedereen heeft zin om creatief aan de slag te gaan met behang. Gelukkig hoeft dat ook niet om alsnog een trendy en vooral toffe muur te hebben. Wanneer je op zoek bent naar simpele wanddecoratie zonder daar al te veel geld aan uit te geven zit je sowieso goed met een of meerdere textielposters. Textielposters ken je misschien wel; deze waren enkele jaren geleden ook helemaal hip en happening. Dit soort posters hangen vaak tussen twee houten stokjes of kleine planken en worden aan een touwtje opgehangen. Wat helemaal bij 2021 past, zijn posters met inspirerende quotes of zinnen uit bekende films of series. Daarnaast zien we veel textielposters met fijne lijntjes, grafische print en line-art van gezichten en gebouwen.

Duurzaamheid staat voorop

Vind je het alsnog lastig om wanddecoratie te kiezen, maar wil je wel iets wat past bij de rest van je woning? Ga dan in ieder geval voor duurzame wanddecoratie. Het voordeel daarvan is namelijk dat je er lekker lang mee kunt. Duurzaamheid past heel goed binnen de hedendaagse samenleving. Wat duurzame wanddecoratie precies is? Je moet denken aan decoratie van natuurlijke materialen, zoals bamboe, hout en rotan. Ook fotodoek zoals linnen is een natuurlijk materiaal waar je jaren van kunt genieten. Kies je dus voor een textieldoek van linnen met een houten ophangsysteem dan maak je de juiste keuze wat betreft duurzaamheid. Binnen deze trend kun je ook meerdere trends combineren. Wat dacht je ervan om zo’n schilderij van een oude meester op te hangen met een houten lijst?

Verf je muur in de kleur van het jaar

Natuurlijk kun je de boel ook gewoon helemaal goed aanpakken met de muren een nieuw kleurtje te geven. Dat is immers ook een vorm van wanddecoratie! In 2021 zit je in ieder geval goed met de kleur Brave Ground. Ieder jaar kiest Flexa de woonkleur van het jaar: voor 2021 is dat een bruingrijze tint die je op veel manieren kunt combineren. Het is de ideale kleur voor iedere man die niet op zoek is naar allerlei poespas aan de muur, maar wel voor wat anders wilt gaan dan een standaard witte muur. Daarnaast mix en match je Brave Ground goed met natuurlijke materialen, zoals met bamboe en licht hout. Daarmee past het helemaal binnen het moderne huis van 2021. Is Brave Ground iets te licht voor je? Ga dan voor donkerblauw: verschillende tinten donkerblauw zijn helemaal hip dit jaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws