doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De mooiste mancaves: ‘Je komt hier niet zomaar langs de ballotagecommissie’ 

Iedere man wil het, maar lang niet iedereen heeft het: een mancave. Panorama gaat op bezoek bij mannen die dat geluk wel hebben gerealiseerd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
mancave

Iedere man wil het, maar lang niet iedereen heeft het: een mancave. Panorama gaat op bezoek bij mannen die dat geluk wel hebben gerealiseerd. In deel 6 van deze serie: Dennis Roks (39) uit het Brabantse dorp Kruisland. “Een mancave is echt beter voor thuis. Niemand in de groep is gescheiden.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Zoiets heeft iedereen nodig”, zegt stamgast van de mancave van Dennis Roks (39), Sjoerd. “Even stoom afblazen met de groep.” Hij is geen relatietherapeut, maar heeft wel een advies voor andere mannen: kom wekelijks samen in een mancave. “Is echt beter voor thuis. Niemand in onze groep is bijvoorbeeld gescheiden.”

Vrijwel iedere vrijdagavond verzamelen de vrienden zich in de mancave van Dennis. Sjoerd: “Als Dennis niet kan zitten we bij mij in de kelder. Maar hier is het veel gezelliger.” “Ik gooi de cave meestal rond half negen open”, zegt Dennis. “Soms blijven ze tot twaalf uur, soms tot half twee. Het komt ook weleens voor dat als de laatsten weggaan, net vijf anderen binnenkomen. Dat kan allemaal.”

Zulke situaties kunnen zich voordoen omdat er liefst 21 mannen in de groepsapp van ‘The Real Mancave’ zijn aangemeld. De oorsprong van die vriendengroep is ook bijzonder. Sjoerd: “Veel van onze kinderen zitten bij elkaar in de klas. Dat is al zo vanaf groep één. Onze vrouwen deden af en toe iets samen en toen hebben wij mannen ook maar een appgroep aangemaakt: De Mannen van de Vrouwen. Toen hebben we ook afgesproken op een vrijdag eens samen te komen. Tot die eerste samenkomst kenden we elkaar eigenlijk amper.”

Inmiddels zitten hun kinds in groep zes en is de wekelijkse cave-avond een begrip in Kruisland. Dennis: “Er komen tussen de acht en vijftien mannen op een gemiddelde vrijdag. Soms komt er iemand in de groep bij, soms valt er iemand af. Met niet iedereen is er een click.” “We zijn best streng. Je komt niet zomaar langs de ballotagecommissie”, zegt Hans. Edwin: “Maar iedereen is wel welkom. We zijn allemaal heel verschillend. Arm, rijk, hoog- of laagopgeleid, wat voor auto je rijdt, dat maakt helemaal niets uit. Dat is ook onze kracht en iedereen heeft zijn eigen rol. We hebben het ook overal over. Soms zelfs over politiek.” Hans: “Politiek?! Dat is dan toevallig net op de dagen dat ik er niet ben zeker?” “Er wordt natuurlijk ook gewoon veel ‘kut’ geroepen”, zegt Dennis. 'En ook de wedstrijden van Rico Verhoeven kijken we altijd hier.”

Wil je het hele artikel over de mooiste mancave seriesteker lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws