Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man haalt theorie-examen na 157(!) mislukte pogingen

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit het archief van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit januari van 2021: Een 42-jarige vent die geen geboren coureur is. Verre van zelfs.

Man haalt theorie-examen na 157(!) mislukte pogingen

Uit de gegevens van de Britse instantie voor rijexamens blijkt dat het deze Engelsman precies 158 pogingen kostte om zijn rijexamen te halen.

Een dure grap, want voor 23 pond (25 euro) per poging kwam hij daarmee op een totaal kostenplaatje van zo’n 4000 euro aan examengeld.

Wereldrecord

Er zat dus een aardig prijskaartje aan, maar daarmee heeft hij wel een wereldrecord te pakken. Bovendien zitten er 41 theorie-examens tussen hem en de vrouw op de tweede plaats, dus zijn prestatie is voorlopig nog veilig. De dame in kwestie is overigens nog niet geslaagd, dus het kan natuurlijk nog misgaan.

Praktijk

De 42-jarige topchauffeur kan zijn ogen voorlopig in ieder geval richten op het praktijkexamen. Dat record moet hij in no-time te pakken kunnen krijgen, want de huidige kampioen haalde het al met een kleine 43 pogingen. Wie weet gaat onze held hem dus nog wel voorbij, ook al wordt dat dan wel een hele dure onderneming.

Bizar
  • hln.be
  • iStock, Gwengoat