doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gigantische vangst ketamine blijkt schoonmaakmiddel te zijn

11,5 ton ketamine, straatwaarde van 850 miljoen euro. De Thaise anti-narcotica politie maakte er een gigantisch feest van toen ze in één klap zo’n gigantische lading drugs binnensleepten. De fanfare was echter voor niets, want deze week moesten ze een ‘klein foutje’ bekendmaken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gigantische vangst ketamine blijkt schoonmaakmiddel te zijn

Drugshandel

Thailand ligt op de route voor een groot deel van de drugssmokkelaars die hun producten door Azië proberen te transporteren. Grote hoeveelheden van verschillende soorten drugs, voornamelijk heroïne en methamfetamine worden door de Thaise hoofdstad Bangkok getransporteerd. De anti-narcotica politie proberen de drugshandel zoveel mogelijk te remmen, waarbij ze soms gigantische hoeveelheden drugs buitmaken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Onlangs leek het weer raak te zijn, toen de Thaise autoriteiten bekendmaakten dat er een lading van ruim 11.000 kilo Ketamine gevonden was in een warenhuis. Het verdovende middel wordt gebruikt als recreatieve drug en is één van de weinige psychedelische drugs die verslaving kunnen veroorzaken.

Schoonmaakmiddel

Klein probleempje: de verdachte stof was helemaal geen ketamine, maar natriumfosfaat. Een chemische stof die gebruikt wordt als voedseladditief of als vlekverwijderaar. Het stofje kan zorgen voor een valspositief resultaat bij een test voor ketamine, wat soms voor verwarring zorgt. Na uitgebreidere tests van 66 van de 450 ingenomen zakken blijkt dat het allemaal om natriumfosfaat gaat. Geen drugs dus, maar schoonmaakmiddel. Oeps.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws