Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De gevaarlijkste criminelen op het witte doek

Hij zit al veertig jaar vast en wordt beschouwd als de gevaarlijkste crimineel uit de Engelse geschiedenis . Michael Pet...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Hij zit al veertig jaar vast en wordt beschouwd als de gevaarlijkste crimineel uit de Engelse geschiedenis . Michael Peterson, beter bekend onder zijn ‘artiestennaam’ Charles Bronson, viert binnenkort zijn zestigste verjaardag. Hij pleegde ‘slechts’ twee gewapende overvallen om in de bajes te belanden, maar eenmaal binnen ging het pas écht goed fout. Zijn straf wordt keer op keer verlengd omdat Bronson medegevangenen neersteekt, begeleiders ontvoert en weigert bevelen op te volgen. Toch hoopt hij dit jaar gratie te krijgen en zo onder zijn levenslange celstraf uit te komen.In de Panorama van deze week lees je een groot verhaal over de cultstatus die Bronson in Engeland heeft verworven. Een kleine vijf jaar geleden werd zijn leven verfilmd door de regisseur van Drive. De hoofdrol is voor Engelsman Tom Hardy, die je misschien kent als Bane in de laatste Batman-film. Ook de levens van andere beruchte schurken vormde de inspiratie voor keiharde actiefilms. Hieronder vind je de vijf die je absoluut gezien moet hebben.

  1. Bronson Tom Hardy als Charles Bronson
  2. De Dominee Peter Paul Muller als ‘onze’ Klaas Bruinsma
  3. Bonnie and Clyde Warren Beatty en Faye Dunaway als het legendarische bankroversduo
  4. Van God Los onder meer Tygo Gernandt en Egbert Jan Weeber in de Bende van Venlo
  5. Donnie Brasco Johnny Depp als Joe Pistone, een agent die infiltreert in een van de beruchtste maffiafamilies van New York.