Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoe Zit Dat? Het is oorlog online!

Al jarenlang is de populairste online game aller tijden. Hoe een spel met elven en trollen uitgroeide tot een miljardenf...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Al jarenlang is de populairste online game aller tijden. Hoe een spel met elven en trollen uitgroeide tot een miljardenfranchise met vanaf nu ook nog een bioscoopfilm.

WoW?

World of Warcraft, ook wel afgekort tot WoW, verschijnt in 2004 als vierde deel in de mateloos populaire serie. De game is een megahit, vooral omdat ontwikkelaar Blizzard Entertainment voor het eerst besluit om het geheel online in een open wereld te laten afspelen. Gamers kruipen in de huid van een zelfgemaakt karakter, bijvoorbeeld een mens, elf, demon of trol, en kunnen hierna naar hartenlust rondstruinen in Azaroth, zoals de gamewereld heet. Of je nu een praatje wilt maken met andere gamers, diezelfde gamers stuk voor stuk afslacht of liever dodelijke missies wilt uitvoeren, dat is helemaal aan de speler zelf. Succesvol missies afronden levert je goud op, waarmee je nieuwe uitrustingen en krachtigere wapens kunt kopen. Om te voorkomen dat World of Warcraft gedateerd raakt, zijn er sinds de release meerdere zogenaamde expansion games, uitgebracht om het spel te vernieuwen en extra missies toe te voegen. Later dit jaar volgt met World of Warcraft: Legion alweer de zesde expansiegame. Die toevoegingen blijken nog altijd een immens succes. Sinds 2004 hebben meer dan 120 miljoen (!) mensen een account aangemaakt om de game te spelen. Een record!

Lees ook: Hoe Zit Dat? Het goede van kwade vogels

Warcraft, de film

Ben je zowel online als offline niet zo'n gamer, maar stiekem toch wel benieuwd waarom miljoenen anderen Warcraft zo gaaf vinden? Geen nood! Vanaf donderdag 2 juni kun je het wel en wee van de inwoners van Azaroth ook in de bioscoop ervaren. De deels met de computer gemaakte film focust zich op hoe de mensheid op de planeet te maken krijgt met een invasie van reusachtige Orcs (voor die paar mensen die niet hebben gelezen of in de bios zagen: afzichtelijke trol­achtige wezens). De film focust zich vooral op twee personages. Aan de ene kant heb je de mens Anduin Lothar (Travis Fimmel, bekend van de steengoede History Channel­-serie Vikings), aan de andere kant is er Durotan, leider van de Orcs (ingesproken door Toby Kebbell, bekend van de film ). De grote vraag is nu: volgt er een strijd op leven en dood of vinden de twee volkeren een manier om toch samen te leven? Het antwoord volgt in de bios. En als de film een beetje scoort, is de kans groot dat het niet de laatste Warcraft-blockbuster zal zijn. Tja, wat wil je ook met een filmtitel als Warcraft: The Beginning

Lees en zie ook: check die trailer! Assassin's Creed

Lees het in Panorama

Benieuwd naar de complete Hoe Zit Dat over World of WarcraftJe vindt het verhaal van onze verslaggever Dennis de Vos in de Panorama die nu in de winkels ligt. Je kunt het magazine ook via onze site bestellen of op Blendle lezen.