Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onafscheidelijk tot het eind: Lynn en Jaden (FOTO'S)

Fotograaf Jeffrey Bakker uit Den Helder legde de hartverwarmende band tussen zijn dochtertje Lynn en bulldog Jaden...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Fotograaf Jeffrey Bakker uit Den Helder legde de hartverwarmende band tussen zijn dochtertje Lynn en bulldog Jaden vast. Tot het bitterzoete eind. Wij spraken met Jeffrey.

De 6-jarige Lynn wist niet beter: vanaf haar geboorte was de toen 7-jarige bulldog Jaden al aan haar zijde. De twee waren onafscheidelijk, vooral vanaf het moment dat Lynn kon lopen. Aan de telefoon vertelt vader Jeffrey vanuit zijn woonplaats Den Helder: ''Zo rond haar derde ging Lynn met Jaden wandelen. Een leuk blond meisje en een grote hond, dat was erg schattig om te zien. Foto's die ik van de twee nam, kregen dan ook veel reacties''. Dus besloot Jeffrey aan een serie foto's te werken. ''Vooral hondenliefhebbers waren erg enthousiast over mijn werk. Het is voor veel mensen toch erg herkenbaar.''

Lynn en Jaden op de skatebaan. Bron: Jeffrey Bakker

Lees en zie ook: hond verkozen tot burgemeester - voor de derde keer op rij

Lynn en Jaden zien de zon ondergaan. Bron: Jeffrey Bakker

Inslapen

Op zijn dertiende ging de gezondheid van Jaden hard achteruit. De bulldog werd doof, nagenoeg blind en kon nog maar slecht lopen. Jeffrey zag geen andere optie dan de hond in te laten slapen. Het verhaal van Lynn en Jaden eindigt dan ook bij de dierenarts, waar Lynn nog één keer het over het koppie van haar geliefde hond aait.

Dit behoeft geen beschrijving.. Bron: Jeffrey Bakker

Zoekopdracht

Later publiceerde Jeffrey de 30 - met een smartphone gemaakte! - foto's op zijn website. Vanaf dat moment liep het storm. Het Britse persbureau Caters zocht op Google naar foto's waarop de vriendschap tussen een kind en een hond en kwam op de website van Jeffrey terecht. Niet veel later verscheen het verhaal van Jeffrey in de gigantische Engelse tabloid Daily Mail. Dat was uiteraard een bizarre gewaarwording voor de jonge vader uit Den Helder. ''Het had niet veel gescheeld, of ik zat in This Morning (een veelbekeken ochtendtalkshow in Groot-Brittannië, red.). Ik had alleen geen bewegend beeld voor hen,'' legt Jeffrey uit.

Lees en zie ook: ontmoet Toby, de hond met twee neuzen (VIDEO)

Genieten

Ook al is Jaden al een tijdje niet meer, dankzij de prachtige foto's is de bulldog altijd een beetje bij hen. Jeffrey: ''We kijken er met plezier op terug. Tuurlijk, Lynn was erg verdrietig, maar nu kan ze genieten van de foto's. We kijken er samen nog vaak naar.'' 

Wil je de complete fotoserie zien? Ja, toch?! Je vindt de hartverwarmende fotoserie op de website van Jeffrey.