Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drive by shooting Kansas-city op de handy-cam vastgelegd

Er is van de week een nieuwe aanstootgevende video op het internet verschenen. De inhoud is toevallig vastgelegd door ie...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er is van de week een nieuwe aanstootgevende video op het internet verschenen. De inhoud is toevallig vastgelegd door iemand die in een auto aan het filmen was met een handcamera. Op de beelden is een gerichte liquidatie te zien vanuit een auto, een Opel, formaat SUV. Een persoon die een semi-automatisch vuurwapen hanteert schiet vanuit het raam op de inzittenden van een auto ernaast. In dat betreffende voertuig zitten een vrouw en twee kinderen die net van school zijn gehaald, de een vijf- de ander negen jaar oud, zo is vast komen te staan. Alle drie de inzittenden hebben de schietpartij overleefd. De moeder van de twee kinderen heeft de pers niet te woord willen staan. Wel heeft ze aangegeven dat de paniek groot in haar auto groot was en dat het een haar had gescheeld of ze waren geraakt.

De twee wagens staan op dat moment voor het stoplicht geparkeerd. Het is kwart over vijf in de avond. De Opel met de schutter rijdt daarna snel weg. De andere wagen blijft staan.

Het incident vond afgelopen maandag plaats in de stad Kansas-city, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Kansas. De maker van de video - ene Jimmy Edding - ging snel met de beelden naar een televisiestation. Sindsdien gaan de beelden 'viraal'. Maar de schutter zelf? Die is onvindbaar. Aangezien de Opel een kenteken heeft lijkt het ons duidelijk dat de politie in ieder geval een aanknopingspunt heeft. 

Het aantal drive by shootings in de staat Kansas is vorig jaar drastisch gestegen. Om precies te zijn: 380 beschietingen met 951 slachtoffers. Lokale autoriteiten spreken van een trend die is ontstaan in de achterbuurten.