Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse drugsorganisatie in Allicante (SP) opgedoekt

De Spaanse politie heeft een groep van 27 personen opgepakt bij de stad Allicante, aan de Costa Brava. Deze organisatie...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Spaanse politie heeft een groep van 27 personen opgepakt bij de stad Allicante, aan de Costa Brava. Deze organisatie is volgens de Spaanse justitie verantwoordelijk voor het kweken van marihuana op grote schaal, en daarom 'ingeladen.' De groepering hield zich bezig met het kweken van legale cbd-olie zonder psychoactief effect, zowel als de productie van thc-houdende planten, die wel psychoactief werken. Twee verschillende varianten van de marihuanaplant, die juridisch gezien totaal verschillend op de kaart staan.

Het lijkt er op dat er bij deze nu opgepakte drugsorganisatie is geprobeerd met het uitventen van de brave 'homeopathische' CBD-wietplanten een legale cover up te construeren. Van dat spul wordt je namelijk niet stoned, hooguit superactief en supergezond. CBD-olie is gewoon legaal op de Nederlandse markt verkrijgbaar, zoals hier.

Agenten van de Guardia Civil hebben 27 personen gearresteerd in de steden Alicante, Elche, Orihuela, Rojales en Torrevieja. De achtergronden zijn Nederlands, Spaans en Colombiaans. Naast betrokkenheid bij de productie van marihuana gaat het ook om verdenking van wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Het gaat verder om 1122 marihuanaplanten, een partij van 14 kilo marihuanaeen partij van 1,5 kilo hasj en 2,5 liter cannabisolie, het hierboven genoemde homeopathische product "CBD". 

Het begon de Spaanse autoriteiten, volgens eigen zeggen, op te vallen dat er op steeds meer plaatsen in de regio cannabis-gerelateerde producten zoals de olie werd verkocht. Daarvan vinden we online nog makkelijk enkele voorbeelden aan, zoals hier. En hier

De groepering had volgens de Spaanse justitie een heus research-laboratorium voor onderzoek naar de mogelijkheden om cannabis legaal te verwerken in producten zoals kleding- en meubilair. Met name de Nederlanders binnen de organisatie liepen hierin voorop. Dat het toch wel om een echte onderwereldaangelegenheid ging blijkt uit de aanpak van de Spaanse Guardia Civil, die met een zwaar bewapend arrestatieteam de verdachten tegemoet trad.