Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brawn eens met teams: 'Huidige motor duur en complex'

Sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media is Ross Brawn de gene die de scepter zwaait als sportief directeur...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media is Ross Brawn de gene die de scepter zwaait als sportief directeur. De oude teambaas van onder andere Ferrari en Brawn GP vindt dat er kritisch gekeken moet worden naar de motoren. Fans missen hierin de nostalgie van het geweldige geluid en voor teams zijn de motoren complex, maar vooral heel duur. 

'We moeten goed gaan bedenken wat we in de toekomst willen. De huidige V6 motor is een fantastisch stukje techniek, maar helaas ook heel duur en complex. Sommige teams hebben daar echt moeite mee. Ze staan soms voor moeilijke uitdagingen. Dus we moeten goed voor ogen hebben wat we willen dan kunnen we een geweldig plan maken,' aldus Brawn na afloop van de GP in Australië. 

Lees ook: 'Max moet nog even wachten op verbeterde motor'

Er zijn al wel een paar ideeën zoals een standaard transmissie voor alle teams, maar ook Brawn weet dat haastige spoed zelden goed is. 'We gaan geen beslissingen nemen zonder er goed over na te denken of zonder de FIA en de teams te raadplegen. We gaan het dus in alle rust eens bekijken.' Deze week komen wel alle fabrikanten bijeen om te praten over de toekomst. 'We willen eens horen hoe zij hier over denken,' aldus wedstrijdleider Charlie Whiting. 

Maar als fan willen wij natuurlijk maar één ding..  Dat fantastische geluid terug!