Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax-Feyenoord: 22-22, wat knikkende knieën betreft (ofwel, een gelijkspel)

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag, hoe kan het ook anders: Ajax-Feyenoord. De kaarten zijn a...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag, hoe kan het ook anders: Ajax-Feyenoord.

De kaarten zijn al weken geschud: Ajax moet winnen om hoop op de titel te houden, Feyenoord mag niet verliezen om alvast de Coolsingel te reserveren. Twee uitgangsposities voor een zeer voorspelbare pot voetbal aanstaande zondag in Amsterdam. En, uiteraard, voor 22 paar knikkende knieën.

Als je zondag liever naar de Ronde van Vlaanderen kijkt dan naar de Klassieker, dan volgt hier alvast het wedstrijdverloop. Minuut 1-15: een stormloop op het doel van Feyenoord. Minimaal één keer wordt het aluminium geraakt. Minuut 16-30: Feyenoord kruipt uit zijn schulp, wint steeds vaker de duels op het middenveld, maar tot echte kansen leidt dat nog niet. Minuut 31-45: corner Ajax, afvallende bal, mannetje vrij op de zestien: 1-0. Rust. Saaie wedstrijd, één mazzelgoal.

Lees ook: Feyenoord, Ajax én PSV in de Champions League? Het kan!

Donderspeech van Jan Wouters in de kleedkamer van Feyenoord. Van Bronckhorst neemt Karsdorp apart (ja, hij speelt): meer de achterlijn opzoeken. Tweede helft. Minuut 46-60: een totaal ander spelbeeld. Jörgensen is opeens wakker en sneller bij de bal dan zijn bewaker: 1-1. Minuut 61-75: Ajax zet aan, maar stuit op een muur. Feyenoord loert op de counter. Minuut 76-90: slotoffensief van Ajax, maar de grootste kans is voor Feyenoord: Berghuis, binnenkant paal.

Vijf minuten blessuretijd, de Arena roert zich. Tevergeefs. Sublieme redding van Jones in de allerlaatste seconde en Björn Kuipers fluit af. Alles blijft zoals het was.

Voorspelling: Ajax-Feyenoord 1-1.

Deze rubriek is een bijdrage van onze redacteur Micha Jacobs.