Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miljoenenjachtdeelnemer verliest zaak tegen Endemol

Arrold van den Hurk wist het zeker: in zijn koffer zat tijdens het tv-spelletje Miljoenenjacht vijf miljoen. Toch drukte...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Arrold van den Hurk wist het zeker: in zijn koffer zat tijdens het tv-spelletje Miljoenenjacht vijf miljoen. Toch drukte hij op de knop toen de bank 125.000 euro voor zijn koffer bood. Volgens hem was het echter een impuls. 

Nadat de confetti uit de lucht viel, kwam het besef; hij had te vroeg gedrukt. Hij vroeg nog of hij door mocht gaan, maar Endemol verbood het. Van den Hurks vermoedens bleken waar, er zat inderdaad de hoofdprijs in.

Boos dat hij ‘slechts’ 125.000 euro won, stapte hij naar de rechte. Hij voelde zich genaaid door het bedrijf. Die beriep zich op de spelregels. "We hebben ons aan de spelregels gehouden en Van den Hurk was op de hoogte van die spelregels. Sinds 2008 is het drukken op de rode knop beslissend voor het spel", zegt Endemol tegen het Parool

uitspraak

Nu heeft de rechter geoordeeld dat Endemol juist heeft gehandeld. Van den Hurk kan dus fluiten naar de vijf miljoen. Endemol is dan ook content met de uitspraak. Van den Hurk heeft nog geen reactie gegeven. We zijn benieuwd of hij ook naar de rechter was gestapt als er maar vijf euro in de daadwerkelijke koffer zat. Waarschijnlijk niet.