Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bikini barrista's klagen Amerikaanse staat Washington aan

"Hier uw koffie verkeerd, en het wisselgeld, en ja als u de tweede rechtsaf slaat komt u weer op de snelweg." Het is...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Hier uw koffie verkeerd, en het wisselgeld, en ja als u de tweede rechtsaf slaat komt u weer op de snelweg."

Het is zo'n bericht waar al een heel verhaal aan vooraf gaat. Het zit zo: een recente uitspraak van de rechter in Seattle, in de staat Washington (VS), heeft bepaald dat barrista's geen al te aanstootgevende kleding mogen dragen. Dat gaat velen te ver. In Amerika zijn horecabedrijven met schaars geklede serveersters vrij populair. Een van die bedrijven heeft nu de staat Washington aangeklaagd. Volgens de werkneemsters van Hillbilly Hotties is de uitspraak veel te vaag. Natuurlijk willen ze vooral dat de rechter niet zo moeilijk doet. Met hun fraaie lijven en zwemkleding verkopen deze dames natuurlijk aan de lopende band drankjes in hun bar.

Volgens de nieuwe wetgeving moeten serveersters op zijn minst een rokje dragen en een hemd. De vrouwen achter Hillbilly Hotties claimen daarentegen dat zij met hun bikini's 'bedrijfskleding' dragen, net zoals de werknemers van Mac Donalds met hun grijze broeken. Of zoals de werknemers van Starbucks, die in veel Amerikaanse filialen t-shirts dragen met het logo van de koffieketen.

Een van de redenen waarom de rechter zo hard heeft ingegrepen, zo gaat het verhaal, is dat de straatcafé's waar dit soort barristas werkzaam zijn vaak ook een soort verkapte bordelen zijn. De dames bieden meer diensten aan dan enkel het serveren van koffie. 

Hier een straatbeeld, een recente politieactie bij een filiaal van Hillbilly Hotties.

Dames van een concurrerende firma