Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Omar L geeft als Suarez opdracht liquidatie

Verdachten staan terecht voor dubbele moord bij Zaltbommel

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Omar L. gebruikte de bijnaam 'Suarez' bij het versturen van telefoonberichten naar anderen. Binnen dit verband zou hij ook de moordopdracht op Chahid Yakhlaf hebben gegeven. Dat is naar voren gekomen tijdens een pro forma zitting aan de Arnhemse rechtbank vanmorgen. Daar staan meerdere verdachten terecht voor deelname aan de dubbele moord op Chahid Yakhlaf op een vakantiepark bij Kerkdriel tijdens oud en nieuw 2015/1016.

L. zou via encrypte PGP-Blackberries (Pretty Good Privacy) contact hebben onderhouden met de vermoede schutters Hicham M. en Mohammed H.

Tijdens de regie-zitting hield de officier van justitie de rechter voor dat hij vrijwel zeker weet dat Omar L. de naam 'Suarez' gebruikt als hij sms'te met andere criminelen. Die naam kwam namelijk al naar voren tijdens het onderzoek naar de Staatsliedenbuurtmoorden in 2012 (toevallig genoeg ook rond oud en nieuw). Destijds is Omar verhoord, en tijdens dat verhoor kwam uit dat hij ook Suarez genoemd wordt - vermoedelijk een verwijzing naar de populaire voetballer.

Bij die geweldadige schietpartij in 2012, aan de Amsterdamse Van Bossestraat - hartje Staatsliedenbuurt in het stadsdeel Westerpark - kwam de broer van Omar L. om: Youssine L. Deze zat in de auto bij drugshandelaar Benaouf A. die op weg was naar een afspraak die georganiseerd was door niemand minder dan Chahid Yakhlaf. Zo is de cirkel dus rond, redeneert justitie. Omar wilde gewoon de man van de straat halen die verantwoordelijk is geweest voor de dood van zijn broer.

Omar L. gebruikte in die dagen al de bijnaam Suarez, zo legde de officier uit. Daarbij weet men uit de ontcijferde telefoonberichten nu dat Omar sinds "de Staatsliedenbuurt" op zoek is geweest naar Yakhlaf.

In dat verband kwamen er enkele sappige berichten naar voren die 'Suarez' zou hebben verzonden via zijn beveiligde Blackberry. De officier las voor:

"Ik zoek hem al jaren die flikker, hij heeft Staatslieden georganiseerd."

Omar L. neemt na afloop van de 'hit' op Yakhlaf de berichten waar die naar hem gestuurd worden.  

Zo schrijft schutter M., door Omar 'soldaat' genoemd, dat hij 'erg blij is' dat Yakhlaf dood is. Ze hebben veel kogels op hem afgeschoten: 'We hebben leip op ze gebosst.'   

Omar L. zegt zelf dat hij Suarez niet is. En daar wil hij het bij laten. Ook zijn advocaat Sander Janssen (bekend van Holleeder) zegt dat Omar 'Suarez' niet is.