Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom moesten Tae en Pieter Hoovers dood?

Kleurrijk zijn de beschrijvingen over de afgelopen zomer in Amsterdam vermoorde Pieter Hoovers. Hoe kon het dat deze karaktervolle man zo heftig aan zijn einde moest komen, samen met zijn vrouw Tae?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het is een licht bewolkte maandag als de politie de stoffelijke overschotten ontdekt van het echtpaar Pieter en Tae Hoovers, in een appartement, op tweehoog, aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. De Amsterdamse agenten zijn gewaarschuwd door de moeder van Hoovers, die al sinds een dag geen contact meer heeft kunnen krijgen met haar zoon en zijn echtgenote.

Urenlang blijft de politie binnen, waarbij men na verloop van tijd gezelschap krijgt van forensische specialisten, gekleed in witte pakken. Pas rond half elf die avond worden de twee slachtoffers naar buiten gedragen, beiden op een brancard, onder een zwart zeil, met hier en daar een uitstekend stuk verband als signaal dat het goed mis is. De leden van het forensische team – een jonge man en vrouw – ogen aangeslagen, vermoeid. Zweet parelt op hun hoofden. De twee aanwezige rechercheurs ogen kalmer. Over de toedracht van de dubbele moord die hier is gepleegd, wil de politie tot op heden geen uitspraken doen. Men heeft enkel gesteld dat er sprake is geweest van ‘zware mishandeling’ van beide slachtoffers. Er zou een team van meer dan dertig man aan de zaak werken. Eerder die dag moet er iemand hebben aangebeld, of hebben aangeklopt, en die persoon zal vervolgens gewoon door Hoovers naar binnen zijn gelaten, zo meldt Opsporing Verzocht een dag later. 

Twee dagen eerder bezocht het stel nog het dancefestival, A Day at the Park, in het Amsterdamse Bos.

Outland Records

“Je weet toch hoe het zit met nachtvlinders? Als het normale volk naar bed gaat, dan komen wij pas tot leven. Wij leven

in de uren die voor anderen verborgen blijven.” Aan het woord is Mick Boskamp, journalist en chroniqueur van het nachtleven. De voormalig Playboyredacteur stapte gedurende de vroege jaren negentig volop in de hoofdstedelijke dancescene en schreef onder meer voor het blad Bassic Groove een vaste nachtcolumn.

Pieter Hoovers en hij maakten deel uit van een zelfde soort groep stappers. Boskamp legt het uit op een betrokken toon: “Begin jaren negentig woonde ik in een penthouse op de Amsterdamse Prins Hendrikkade, vijf minuten lopen naar Outland Records op de Zeedijk. Elke zaterdag was ik daar als nieuwbakken dance-liefhebber te vinden. Het werd pas echt lachen als ook de eigenaar aanwezig was. Pieter Hoovers leek altijd vrolijk en in voor geweldige grappen. Zoals het verhaal dat hij vertelde toen hij in zijn auto door de stad reed en werd aangehouden door een agent. Om niks, bleek achteraf. Waarna Pieter het raam helemaal naar beneden deed, zijn boeventronie door het raam stak en tegen de agent schreeuwde: Weet je wat ik jou en je hele familie wens? Om er vervolgens heel liefelijk aan toe te voegen: Een hele jne middag! Daarna reed hij weg, de agent in totale verbijstering achterlatend.” 

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele verhaal van Hendrik Jan Korterink en Martijn Haas over Pieter hoovers lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan hier of lees het op Blendle.