Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mannenpraat: Story met Catherine Keyl wordt een Story met Stijl

71 jaar wordt ze in oktober, een van de grootste vakvrouwen die de Nederlandse Televisie heeft voortgebracht: Catharine Keyl. En nu gaat ze schrijven voor roddelblad Story.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Daar had ze in haar glorietijd vast en zeker haar goedbetaalde neusje voor opgehaald maar het zijn nu andere tijden. Ten eerste is gossip een totaal ingeburgerd fenomeen geworden in Nederland. Gelukkig nog niet zo erg als in Engeland maar vergeleken met 20 jaar geleden roddelen we ons nu suf op televisie en internet en vindt iedereen dat de normaalste zaak van de wereld.

En ten tweede zal bij Catharine (die de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje is gepasseerd) niet nog heel vaak de telefoon rinkelen met leuke aanbiedingen. Die Guido den Aantrekker (hoofdredacteur van Story) heeft dat goed bekeken. Met Catharine Keyl haalt hij iemand (en iets) binnen waar het bij roddelbladen en –programma’s zo nu en dan best een beetje aan ontbreekt: ervaring, vakmanschap en stijl. Keyl is toch une grande dame van de televisie die hij hiermee aan zijn blad verbind. Er zullen weinig mensen tegen dit instituut ‘nee’ zeggen als ze hen opbelt voor een interview.

Voor Catharine zelf is het ook goed nieuws. Je raakt elkaar snel kwijt in het vluchtige showbizz wereldje. Contacten verwateren razendsnel. Tijd om af te spreken voor een kopje koffie is er nauwelijks. Maar tijd voor een interview is er gek genoeg altijd wel. En zo kan Catherine het aangename mooi met het nuttige gaan combineren: heerlijk met iedereen gaan bijkletsen op kosten van de baas (die dat waarschijnlijk helemaal niet erg vindt). Over een win win situatie gesproken. Goeie move van Guido en Catharine. Story met Keyl wordt een Story met Stijl. Ik ga haar volgen. Leuk!