Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Ndrangheta-kopsuk Gioacchino 'Joachim' B. gearresteerd in Amsterdam

Politie pakt Italiaanse crimineel op

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een mooie vondst voor de Nederlandse politie. Met medewerking van een speciale anti-maffia-unit is op 7 september een Italiaanse crimineel gearresteerd in Amsterdam.

De 33-jarige Gioacchino 'Joachim' B. uit Cinquefrondi (Reggio Calabria) is sinds sinds juli 2011 voortvluchtig. Zes jaar geleden is hij aan een vorm van huisarrest ontsnapt. Hij wordt door de Italiaanse autoriteiten beschouwd als een prominent onderdeel van de criminele Bellocco-clan - een onderdeel van de 'Ndrangheta' - die in de zuidelijke Reggio actief is met vertakkingen in Italië en in het buitenland. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie en deelname aan internationale drugshandel.

'Joachim' woonde in de Valkenburgerstraat. Hij is opgepakt op het Waterlooplein.

Hij werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten die al in april een arrestatiebevel hadden afgegeven. Het onderzoek naar B. loopt al jaren en wordt geleid door de maffia-bestrijdings-units van de politie in Calabrië, zo melden diverse Italiaanse media. Twee Italiaanse 'soldaten' van de carabinieri zijn bij het het hele observatie- en arrestatietraject aanwezig geweest.