Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie vindt wietplantage in de Sierra Nevada

Autoriteiten vinden marihuana in de bergen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de hoop dat nooit iemand het zou ontdekken hebben drugsproducenten getracht een hennepplantage te starten in de bergen. Locatie: het Nationaal Park Sierra Nevada in Spanje vlakbij Grenada. Resultaat: de Spaanse politie is onmiddelijk overgegaan tot vernietiging van de planten. Er zijn meer dan 3000 planten geruimd. Ondertussen is men een onderzoek gestart - Operaçion Kalvaneda - naar de mensen achter dit 'groenproject'. Inmiddels zijn in dat verband twee mensen opgepakt, een 49-jarige Britse man en een 35-jarige Britse vrouw.

Naast de planten hadden de twee kwekers ook al 57 kilo 'droog' klaar staan.

Ook is er een Spaanse man van 47 jaar oud aangehouden. Hij zou hebben gefungeerd als transporteur voor deze criminele activiteiten.

Dergelijke plantages zijn niet nieuw. Aan de andere kant van de Middelandse Zee, in Marokko bijvoorbeeld, wordt er op grote schaal bij kleine boeren marihuana gekweekt in de bergen. Daar wordt dan veelal hasj van gemaakt die in Nederland in de coffeeshops beland als 'Ketama Gold'. Of 'Blonde Maroc'.

Kennelijk dachten deze Spanjaarden de Marokkaanse werkwijze te kunnen importeren. Het verschil: in Marokko wordt het kweken op sommige locaties gedoogd door de autoriteiten. Men knijpt een oogje toe. In Spanje vliegt de Guardia Civil meteen uit bij iedere tip die bij de narcoticabestrijding beland.

Website Spanje Vandaag schrijft: "De meer dan 3.000 planten werden ontdekt in een gebied tussen de Barranco del Calvario, Peñon de Jimenez en de weg richting het Hotel del Duque in de gemeente Güéjar Sierra. De planten werden omringt door 45 pijnbomen waardoor de plantage vanuit de lucht niet met het blote oog te zien was, bijvoorbeeld uit helikopters en surveillance drones van de Guardia Civil.

Ook in de woning van de aangehouden Britten werden kleine marihuana planten gevonden en 57 kilo drugs klaar voor de verkoop. Daarnaast tapte het tweetal illegaal stroom af en werd er contant geld gevonden in de woning."