Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sammy 'The Bull' Gravano is vrijgelaten

Beroemde maffioso na lange straf op vrije voeten

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voormalig 'hitman' Sammy Gravano is vrijgelaten uit de Amerikaanse federale gevangenis. Hij zat een straf van 20 jaar uit voor een reeks drugsgerelateerde delicten in de districten van Arizona en New York.

Zijn advocaat wil niet zeggen waar 'The Bull' zat. Noch wat hij met de rest van zijn leven wil doen. Advocaat Farinella: "Sammy is goed gestemd over de toekomst. Hij heeft 17 jaar vast gezeten. Hij moet nu een beetje acclimatiseren. Wennen aan de wereld om hem heen. Er is nogal wat veranderd sinds hij vast kwam te zitten."

Gravano was een van de bazen van de Gambino-familie gedurende de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij bekende meer dan 15 moorden en kwam in een spijtoptantenregeling terecht. Daarbij heeft hij met name de grote Gambino-baas van die dagen John Gotti bezeerd.

Gravano kwam na zijn bekentenissen op vrije voeten maar belandde al snel weer in de drugshandel. Hij werd gepakt bij een transport van 40.000 ecstasy-pillen. De straf die hij eind jaren negentig kreeg opgelegd heeft hij nu uitgezeten.

The Bull is bekend van het autobiografische boek 'Underboss' waarin hij zijn leven als een van de belangrijkste spelers binnen de Gambino-familie beschrijft. Het is zonder te overdrijven een van de beste boeken die er ooit over de  New Yorkse maffia zijn verschenen.

Advocaat Farinella zegt dat Gravano in de bajes een modelgevangene is geweest.