Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bottas wil tweede plaats: 'Denk dat het mogelijk is'

Valtteri Bottas wil maar wat graag tweede worden in de stand om het WK. Lewis Hamilton lijkt voor hem niet haalbaar, maar Sebastian Vettel daarintegen..

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het verschil met de Duister van Ferrari is slechts 23 punten. Daarom was het voor Bottas ook goed dat Vettel er snel uit lag bij de grand prix in Singapore want die tweede plek is wat Bottas wil. "Dat is absoluut mijn volgende doel. En ja, het is mogelijk," zo vertelt Bottas. "Singapore was voor het kampioenschap een goede race voor ons. De komende races verlopen hopelijk ook goed. We onderschatten Ferrari zeker niet. Ze kunnen nog steeds sterke weekenden neerzetten. Er zijn nog zes races te gaan dus er zijn nog veel punten te verdelen. De tweede plaats is een mooi doel.”

Lees ook: Hamilton schrikt van voorsprong: 'Het is een schok voor mij'

Toch ligt de focus van Mercedes voorlopig op het binnenhalen van twee wereldtitels en dat kan wel eens invloed hebben op de ambities van de Fin. "De honger om te winnen is bij Mercedes zo sterk dat we zeker een 1-2 willen behalen in het rijderskampioenschap. Daarnaast focussen we ons op de constructeurstitel. Ik focus me op Sebastian en ik weet zeker dat het team achter me staat. We bekijken het race voor race."

Bottas zou dan wel eens de lachende derde kunnen worden..