Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlanders bruut overvallen in Zuid-Afrika

Het zou voor veel vakantiegangers de reis van hun leven moeten worden, maar hun trip naar Zuid-Afrika begon afschuwelijk. Vlak na aankomst in Johannesburg werden ze gewelddadig overvallen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De groep was net op weg van het vliegveld naar het hotel, toen ze werden klemgereden door mannen die zich voordeden als politieagenten, meldt de Telegraaf. De chauffeur kreeg vervolgens de opdracht om naar een stille plaats te rijden, waar de bewapende mannen de reizigers vastbond met tai-rips en dwong om hun spullen af te staan.

Veel passagiers waren 70-plus waardoor de overval extra hard aankwam. ‘Oudere mensen kregen rake klappen. Het was een hel’, zegt een passagier tegen de krant. De overvallers namen naast waardevolle spullen ook koffers mee uit het laadruim. ‘Mensen waren in shock.’

De overvallers namen ook de sleutel van de bus mee, waardoor de passagiers niet weg konden. Het duurde dus even voordat de slachtoffers weg konden.

Voor vele inzittende in de bus is het vakantieplezier voorbij. Zij willen meteen terug naar huis en niet hun trip van 22 dagen afmaken.