Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen ontslaan zou het dómste zijn wat Erland Galjaard kan doen

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: de kritiek van Johan Derksen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zeker weten: als je diep in het hart van programmadirecteur Erland Galjaard kijkt zou hij het liefst die niet te stoppen criticaster van een Johan Derksen zijn programma, nee, het omroepbestel uitschoppen. Iedereen heeft het inmiddels wel gehoord. Nadat Derksen in VI de volledige programmering van RTL had afgekraakt noemde meneer Derksen zijn RTL collega Humberto Tan onecht en gemaakt, kraakte vervolgens zijn hele programma (inclusief gasten) af en betichte iedereen die maar ooit in dat programma had gezeten van ‘kleutergedrag’.

Ronald Molendijk (Galjaards beste vriend die nu ‘toevallig’ RTL Boulevard mee presenteert) werd weggezet als een ‘enorme lul’ en Erland Galjaard als ‘een onvolwassen iemand’. Na de uitzending kreeg hij kritiek op zijn uitspraken maar uiteraard heeft hij (zoals gewoonlijk) nergens spijt van: “Ik weiger naar Hilversum te rijden als ik daar moet praten met ‘de handrem erop’.

Lees ook: Dit zijn de 'slachtoffers' van Johan Derksen

MAX icoon Jan Slagter heeft vandaag laten weten dat hij vindt dat Erland Galjaard Johan Derksen op staande voet moet ontslaan. Ook al gaat het slecht met RTL dan nog mag Derksen geen ‘stemming maken’ aldus Slagter. Ondoordacht en onverstandig van Slagter. Het domste wat Erland Galjaard nu zou kunnen doen, is Derksen de Laan uitsturen.

Een mega populaire tv-persoonlijkheid ontslaan omdat hij kritiek op de baas heeft? Daarmee zou Galjaard in één klap alle poten onder zijn eigen stoel vandaan zagen. Met zo’n pure ego-beslissing zou hij kijkers kwijtraken en respect. Het zou hem klein en ongeliefd maken. Galjaard heeft zich waarschijnlijk altijd in zijn handjes gewreven over de ongenuanceerdheid van Derksen. Ongenuanceerdheid die hem kijkcijfers oplevert. Hij zou blij moeten zijn dat Derksen niet, zoals veel van zijn collega’s, zijn kritiek alleen maar richt op concurrerende zenders en hun coryfeeën. Het is even wennen, zo’n man die zijn eigen nest bevuilt. Never bite the hand that feeds, hebben we geleerd.

Lees ook: Alleen Goeroe Gijp en Orakel Derksen mogen over voetbal praten!

Het getuigt van een grote dosis overmoed en arrogantie als je het wel doet. Maar het getuigt ook van moed en onafhankelijkheid. En het heeft wel wat dat niemand de toorn van Derksen kan ontlopen. Ook niet de mensen die ‘boven hem staan’. En dat weet Erland Galjaard heus ook allemaal wel. En dus zal hij de kritiek van Derksen moeten slikken, ook al krijgt hij het zijn strot bijna niet af. En zal hij boven dat gedrag moeten staan. Ook al zou hij hem het liefst een peut op zijn smoel geven. En hij zal ook zijn vrouw Wendy van Dijk moeten weerhouden om het (net zoals na de kritiek van Youp van ’t Hek) voor hem op te nemen. Want nu Derksen officieel groen licht krijgt van RTL, is ook mevrouw van Dijk niet meer veilig. Dat weet Galjaard ook heus wel. In feite heeft Derksen hem met deze move gegijzeld. De geest is nu uit de fles. Hij mag nu écht alles zeggen. Dat gaat fijne tv opleveren. En Jan Slagter? Die kan maar beter gaan leren stilzitten. Want er komt vermoedelijk een scheerbeurt aan.