Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de vermoedelijke moordenaar van Tupac

Het internet gaat helemaal los na vrijgegeven van de naam van de vermoedelijke moordenaar van Tupac Shakur. Na twintig jaar weten we weer wat meer over de dood van de rapper. Of leeft hij toch nog steeds?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Sommige overleden artiesten, blijven voortleven in de harten van fans. Soms ook letterlijk, want er zijn verschillende theorieën dat bijvoorbeeld Elvis en Kurt Cobain nog echt zouden leven en anoniem over straat gaan. Dat geldt ook over rapper Tupac en de pas verschenen documentaire over zijn dood brengt nieuw leven in de zaak.

De moord op de rapper in 1996 is nooit opgelost. De rapper werd beschoten in zijn auto in Las Vegas en werd vier keer geraakt. Hij overleed zes dagen later in het ziekenhuis.

Orlando Anderson

In de nieuwe documentaire Who shot Biggie & Tupac waarin rapper Ice-T en journaliste Soledad O’Brien de moord onderzoeken, laten ze twee agenten die moord onderzochten hun licht op de zaak schijnen. Zij verdenken bendelid Orlando Anderson (foto) van het neerschieten van Tupac. En wat blijkt: hij lijkt qua uiterlijk redelijk op de rapper. Genoeg reden voor nieuwe speculaties.

De tekst gaat hieronder verder

‘Informanten lieten ons weten dat Anderson aan het opscheppen was op de moord van de rapper’, vertellen de agenten. Een paar uur voor de kwam de vermoedelijke dader terecht in een vechtpartij met Tupac en Suge Knight (die ook in de auto zat).

Niet dood

In de documentaire vertelt dan ook Knight over de rapper. Hij is er nog steeds niet van overtuigd dat Tupac echt dood is. Voordat hij naar het ziekenhuis ging zouden de twee nog samen grappen hebben gemaakt, waardoor hij niet snapt hoe zijn situatie zo kon verslechteren. Op de vraag of de rapper echt nog leeft antwoordt hij: ‘Ik zal je zeggen, met Tupac weet je het nooit.’ Eerder dit jaar liet een voormalig detective dat hij zijn dood voor $1,5 miljoen in scene zette.

Waarschijnlijk zullen we de waarheid achter zijn dood nooit helemaal te weten komen.