Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Anne Faber nog steeds spoorloos

Grote zoekactie naar Utrechtse bioscoopmedewerkster zonder resultaat

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Anne is op 29-09-2017 weggegaan op een zwarte Opoefiets met voorop een rekje. Omstreeks 19.00 uur verstuurt zij nog een selfie vanuit Hollandsche Rading. Sindsdien ontbreekt elk spoor."

"Zij heeft op haar kin een moedervlekje. In één oor 2 oorbellen, 1 goudkleurig knopje en één ringvormige, In haar rechteroor een zelfde ringvormige. Zij droeg een donkergroene driekwart regenjas met capuchon."

Zal ze ooit nog gevonden worden? De tijd begint in ieder geval te dringen. De politie zet alles op alles.

Hollandsche Rading

Anne Faber vertrekt vrijdag rond 16.30 uur uit Utrecht voor een fietstocht op haar zwarte fiets met handremmen. Dat doet ze wel vaker, even lekker uitwaaien in de bossen. Ter hoogte van Hollandsche Rading stuurt ze nog een berichtje naar haar vriend Nathanael. Het begint dan hard te regenen. Noodweer. Daarna verdwijnt ze van de radar.

De zoekacties naar de vermiste Anne Faber hebben vooralsnog geen resultaat opgeleverd. Tientallen vrijwilligers kammen maandagochtend- en middag de bossen rond paleis Soestdijk uit, nadat de politie ook al met honden hetzelfde gebied heeft doorgekamd. De vrijwillige zoekteams krijgen hulp van de politie, die waar nodig adviezen geeft.

Voorbijgangers

Aan de actie in Baarn doen behalve Annes ouders en andere familieleden ook vrienden en collega's mee. Onder de speurders zijn ook oud-collega's, die met Anne in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht hebben gewerkt. De vrijwilligers worden verdeeld in kleinere ploegen, die elk een deel van het bosrijke gebied doorzoeken. Onderweg spreken ze voorbijgangers aan en hangen ze posters op met foto's van Anne, haar fiets en een rugzak die ze misschien bij zich heeft gehad. De zoekteams hebben zich voor zover bekend niet of nauwelijks buiten de bospaden gewaagd.

Selfie

Waar gaat dit naartoe? Is het toch het noodweer geweest dat haar op een of andere manier geveld heeft? Of is ze mogelijk iemand tegengekomen met kwade bedoelingen? Volgens de politie had Anne zelf geen depressieve aanleg, of zoiets dergelijks. Ook de 'dramatische selfie' lijkt eerder humoristisch bedoeld ("kijk mij nou in de regen...") dan duidend op een vorm van drama.

Naam: Anne Faber

Geboortedatum: 15-12-1991

Huidige leeftijd: 25

Lengte: 170 cm

Haarkleur: Blond (lang)

Oogkleur: Blauw

Geslacht: Vrouw