Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vettel overtuigt van eigen kracht: ‘Hebben uitstekend pakket’

De laatste twee races verliepen niet zoals Sebastian Vettel had gehoopt. Op papier had iedereen Ferrari hoog staan voor twee overwinningen in Singapore en Maleisië, maar het liep totaal anders.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vettel kwam in Singapore maar drie bochten ver en in Maleisië werd hij vierde na als laatste te zijn gestart door een motorprobleem. “We hebben de problemen onderzocht en volgens mij begrijpen we ze goed,” zo vertelt Vettel op de site van zijn werkgever. “We zijn nog bezig om een beter beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd. Het is in ieder geval fijn om te horen dat de versnellingsbak in orde zou moeten zijn na het ongeluk in de uitloopronde op Sepang.” 

Lees ook: 'Eindelijk rust voor Verstappen'

Vettel gelooft dan ook dat hij nog steeds kans maakt op de wereldtitel ondanks een achterstand van 34 punten. “Ik geloof erin dat we nog steeds een kans hebben. Ik wil er zeker van zijn dat we daar gebruik van gaan maken.” Dat moet dan vanaf dit weekend beginnen op Suzuka. Een circuit waar Ferrari de laatste jaren niet goed presteerde. “In de laatste twee jaar waren we hier niet heel competitief, maar dit seizoen zou het anders kunnen zijn. Ik ga er open in, maar ik ben ervan overtuigd dat we een uitstekend pakket hebben.”

Nu maar afwachten of dat er ook uitkomt..