Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De zoektocht naar Anne Faber in cijfers uitgedrukt

Enorme zoektocht brengt speciale getallen met zich mee

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De zoektocht naar de 25-jarige Anne Faber is bijzonder. Vanuit allerlei hoeken van de samenleving probeert men mee te zoeken naar het meisje dat sinds vorige week vermist is. Om deze operatie in kaart te brengen presenteren we enkele cruciale getallen:

7

Zeven dagen is Anne Faber nu vermist. Haar laatste teken van leven was een selfie genomen om 18.35 uur vrijdagavond 29 september ter hoogte van de Amsterdamse Straatweg in Baarn. Het laatste signaal dat van haar telefoon uitgaat is van 19.30 uur diezelfde avond. Een zendpaal bij de Soesterduinen wordt daarbij aangestraald.

3

Drie dagen geleden op dinsdag heeft men een jas gevonden bij Huis ter Heide. Vanmiddag werd bekend dat die van Anne is geweest. Let op: dit is nog 'voorbij' de zendpaal die het laatste telefoonsignaal heeft opgevangen. Mogelijk is Anne dus nog doorgefietst naar Huis ter Heide dat dicht tegen Zeist aan ligt, wat ook heel goed kan omdat het een onderdeel is van de ANWB-knooppuntroute die Anne naar alle waarschijnlijkheid gevolgd heeft. Het is ook de route die ze van plan was te fietsen naar haar vriend in Rijnsweerd, wat weer aan de rand van Utrecht-oost ligt.

237

De fiets van Anne is gevonden in een vijver die is gelegen langs de N237 in het Blookerpark, ook Huis ter Heide. Huis ter heide en het daarin gelegen Blookerpark zijn volledig uitgekamd door politie en hulptroepen. De hele omgeving van Huis ter Heide is een potentiele plaats delict. Een plek waar Anne ontvoerd kan zijn, verkracht, vermoord, noem het maar op.

1

De fiets is het enige item dat in de Blookerpark-vijver is gevonden. Men zoekt op dit moment naarstig naar de rugzak van Anne en haar mobiele telefoon, een goudkleurige 5S. Dat gaat tergend traag, zo lezen we op een van de vele blogs en streams. De politie laat er geen gras over groeien en tilt iedere steen twee maal om voordat men verder gaat.

7

Zeven ME-busjes stonden paraat bij het leegpompen van de Blookerpark-vijver. Dat is een groot aantal, vermoedelijk vanwege de inzet van alle speurders van de ME.

400

Zo'n vierhonderd militairen hebben zich gemeld om te komen helpen bij het zoeken. Niet iedereen is ook daadwerkelijk ingezet.

500

Om 14.00 uur vrijdagmiddag 6 oktober - vanmiddag dus - maakt de politie bekend dat er inmiddels vijfhonderd tips zijn binnengekomen over Anne. Dat kan variëren van mensen die menen iets te hebben gezien, of mensen die menen verstand te hebben van een bepaald detail in het onderzoek en daar iets over kwijt willen. De politie trekt - zoals dat heet - alle tips nauwkeurig na. Maar ga d'r maar van uit dat men alleen opveert bij tips die daadwerkelijk iets zeggen over Anne.