Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cashgeld en klokkies in appartement op IJburg in Amsterdam

Twee mannen uit Amsterdam aangehouden

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Katsching!! De politie heeft in een woning in IJburg een grote hoeveelheid contant geld en dure exclusieve horloges aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om bijna een miljoen euro. Twee Amsterdammers zitten vast. De wijk IJburg is populair bij gewone burgers maar ook bij criminelen, vanwege de fraaie nieuwbouwappartementen die hier makkelijk te huren zijn.

Paar duizend euro

Eén van de mannen hield zich op 16 augustus verdacht op met een auto op de IJburglaan. Bij controle bleek dat hij een tas bij zich had met ruim 90.000 euro in contant geld. De 29-jarige man is daarop op verdenking van witwassen aangehouden. Tijdens zijn fouillering trof de politie nog een paar duizend euro (4500) aan. Ook dit is in beslag genomen.

IJburglaan

In het daaropvolgend onderzoek doorzochten agenten een woning aan de IJburglaan. Op verschillende plaatsen in het pand trof de politie grote hoeveelheden contant geld aan. In totaal ging het om meer dan 800.000 euro. Daarnaast werden verschillende dure horloges aangetroffen en in beslag genomen. De 47-jarige bewoner van het pand is eveneens op verdenking van witwassen aangehouden.

Toen de politie een auto van de verdachten onderzocht werd nog een verborgen ruimte aangetroffen. Daarin lag 70.000 euro aan contanten. Dit geld en de auto zijn eveneens in beslag genomen. De aanhoudingen zijn nu pas bekendgemaakt omdat de verdachten al die tijd in beperkingen zaten.