Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Michael P. morgen voorgeleid

Rechter beslist over verlenging voorarrest verdachte in de vermissingszaak

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Morgen beslist de rechter of Michael P. langer vast blijft zitten. Hij is de enige verdachte in de Anne Faber-vermissingszaak. Op het moment van schrijven is zij nog niet gevonden.

Die voorgeleiding is een belangrijk moment. Mocht de rechter beslissen dat Michael vast moet blijven zitten dan kunnen we er echt van uit gaan dat er een aannemelijk idee bestaat van zijn aandeel in deze zaak. Hopelijk komt dan ook naar buiten of er bijvoorbeeld dna-sporen van hem zijn gevonden op de spullen van Anne die men in de omgeving van Huis ter Heide heeft aangetroffen.

Golfresort

Nog steeds ziet het er niet naar uit dat hij de politie gedurende de ongetwijfeld lange verhoren ook maar een cent wijzer heeft willen maken. Maar hoop doet leven. Zo is er vanmiddag een onderzoeksteam van de politie begonnen met speuren op een plek waar men nog niet eerder bezig is geweest: een golfresort bij Zeewolde op Flevoland, waar Michael vandaan komt, en waar hij waarschijnlijk kort geleden gespot is in de auto van zijn moeder.

Wegmaken

Mocht hij die auto daadwerkelijk hebben gebruikt om Anne te vervoeren, dan kan het weleens heel moeilijk gaan worden om haar ooit nog te vinden. Want deze Michael kan natuurlijk overal naartoe zijn gereden in die uren dat hij niet op zijn woning in de Altrecht-instelling aanwezig was. Het enige waar hij dan nog verstand van moet hebben gehad is van het wegmaken van een stoffelijk overschot. Voor veel moordenaars een 'struikelblok'. 

Getuigen

Van de site van het OM: 'De aanhouding van de verdachte biedt nieuwe mogelijkheden voor het onderzoek, waar het  team van ruim veertig rechercheurs en twee officieren van justitie onafgebroken mee bezig zijn. Enerzijds richt dit onderzoek zich op de verdachte. Zijn gangen van de afgelopen periode worden nagegaan, er worden getuigen gehoord, camerabeelden uitgekeken en tips onderzocht. Verder vindt er telefonie- en sporenonderzoek plaats. Hoogste prioriteit echter is en blijft Anne Faber te vinden. Ook vandaag gaan de zoekacties door.'