Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie 'denkt' lichaam Anne Faber te hebben gevonden - UPDATE

Hoe kan het dat de politie nu ineens zo zeker is van haar zaak?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een echt bericht met de finale conclusie dat ze is gevonden is het niet. Nee, de politie 'denkt' dat het lichaam van Anne Faber verborgen is bij het Nulderpad in Zeewolde. De zoektocht naar de vermiste vrouw werd vanochtend bij die specifieke locatie hervat.

Afzetting

Gisteravond laat is 'op basis van onderzoeksinformatie' een ander gebied in beeld gekomen dan waar eerder werd gezocht. Het gebied bij het Nulderpad is daarna vannacht afgezet. "Daar werd één specifieke plek gevonden waar vermoedelijk het lichaam van Anne verborgen is", zegt de politie.

Familie

Forensische rechercheurs hebben vannacht nog een schouw uitgevoerd in het gebied. De ME heeft de locatie afgezet en bewaakt. Bernhard Jens, woordvoerder van de Utrechtse politie zegt dat hij nu hoopt dat er snel duidelijkheid komt voor de familie en geliefden van Anne Faber. Volgens de laatste berichten speurt een hond, samen met een aantal forensische deskundigen een terrein van zo'n 150 meter af, waarbij concentrisch steeds meer naar de plek toe wordt gewerkt waar Anne zou liggen. Hierbij let men bijvoorbeeld op 'bodemverstoringen' ofwel plekken waar geschept is, of in het geval an voetstappen, daar waar gewandeld is.

 Luchtfoto van de zoekactie gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. ANP KOEN VAN WEEL

 

Zekerheid

Hoe kan het nu dat de politie zo zeker denkt te zijn van haar zaak? Drie mogelijke redenen:

1. Het kan natuurlijk dat verdachte Michael P. zelf heeft bekend en heeft aangeven waar ze ligt, mogelijk is hij na lange verhoren overstag gegaan. Dat zou betekenen dat de politie en de forensische deskundigen 'rustig' te werken kunnen gaan en deze plek helemaal gaan afkammen om geen spoor te missen dat later bij de bewijsvoering in deze zaak als ondersteuning kan dienen.

2. Het kan zijn dat iemand uit Zeewolde Michael in die uren na de vermissing van Anne hem heeft gezien op- of rond het Nulderpad. Op basis daarvan is de verdenking mogelijk zo sterk dat men nu alleen nog daar zoekt.

3. Zonder de vorige twee redenen uit te sluiten kan het natuurlijk ook dat de zoekhonden alarm hebben geslagen. Dat deze beesten het van hun bekende gedrag hebben vertoond dat de politie nu wel zo goed als zeker is dat ze op een specifieke plek ligt. Ook in dat geval is het zaak de boel rustig te 'canvassen'. Een onderzoek ter plaatse dat uren kan duren. Het is zomaar mogelijk dat ze daar pas vanavond laat mee klaar zijn, leert de ervaring.

Het Nulderpad bij Zeewolde op Google Maps