Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zat Benaouf uiteindelijk toch nog in een helikopter

Ontsnappingsgevaarlijke Mocro-crimineel overgeplaatst naar gevangenis Vught

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een ontsnapping per helikopter is niet gelukt. De politie verijdelde afgelopen week een poging van enkele Amsterdamse criminelen om een helikopter te stelen. Om met diezelfde heli de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond.

Achtervolging

De politie wist echter al van het plan en stond woensdagmiddag op Kempen Airport klaar om de mannen die hun bestelde vliegmachine kwamen afhalen in de kraag te grijpen. Dat leverde een situatie op waarbij diezelfde personen weer wegreden en er een achtervolging ontstond. Uiteindelijk is daarbij een persoon doodgeschoten ter hoogte van het Limburgse Oud-Roosteren en zijn er twee anderen vastgezet. De doodgeschoten man zou Rachid A. heten, meldt Misdaadjournalist. Lees hier een spannende reconstructie van AT5.

EBI

Doel was om Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te halen, zo is inmiddels duidelijk geworden. Die is nu door de autoriteiten wel uit deze locatie gehaald. Met een helikopter nog wel. Daarmee is hij gisteren overgeplaatst naar de Penitentiaire Inrichting Vught, waar hij op de Extra Beveiligde Inrichting zal worden geplaatst, de EBI, de afdeling voor 'beheersproblematische gedetineerden'.

Appen

Vanmorgen is bekend geworden dat er bij een doorzoeking van de gevangenis in Roermond maar liefst twaalf telefoons zijn gevonden bij diverse gedetineerden. Ook Benaouf bezat naar alle waarschijnlijkheid een telefoon, waarmee hij in ieder geval kon appen, via de vele telecom-diensten die je tegenwoordig hebt.

Naoufal F.

Op internet ontstond gisteren al meteen de discussie of dat niet gek zou zijn, die overplaatsing naar die ene specifieke locatie. Op de EBI in Vught zit namelijk ook iemand als Naoufal F., zo gaat het gerucht. Dat is naar het verluidt een aartsvijand van Benaouf.

GRIP

Maar goed. De regel luidt dat gevangenissen elkaar onderling informatie verschaffen. De directie krijgt een zogeheten GRIP-analyse, waarin precies staat vermeld welk gevaar een bepaalde gedetineerde kan opleveren. De kans dat Benaouf en Naoufal ooit samen zullen worden gelucht lijkt daarom nihil.