Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek Jaïr Wessels: twee verdachten aangehouden in Spanje

Politie wil nog niet zeggen welke rol ze hebben gespeeld

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Spanje zijn vanmorgen twee man opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij de liquidatie op topcrimineel Jaïr Wessels, meldt Het Parool. Die laatste werd op 7 juli dit jaar in zijn Volskwagen doodgeschoten op een parkeerplaats bij het trein- en busstation van Breukelen. Wat precies de rol is geweest die de twee mannen hebben gespeeld is niet duidelijk. De aanhoudingen vormen een onderdeel van een onderzoek waarbij ook meerdere huiszoekingen zijn verricht. Er zouden eventueel ook nog andere personen kunnen worden vastgezet, zo meldt de politie.

Vluchtauto

Op de dag van een 'op het oog' professionele de liquidatie zijn enkele 'fouten' gemaakt. Zo is de eerste vluchtauto niet in brand gestoken, zoals gebruikelijk bij dit soort acties. Hiermee worden dan sporen gewist. De bestuurder van een tweede vluchtauto is in Loenersloot gezien door een getuige, het zou zijn gegaan om een man met een kaal hoofd, van rond de 30 jaar oud. 

Tekening van de man in de tweede vluchtauto, bron: Opsporing Verzocht

Spanje

Wessels was volop actief in Spanje. Zo huurde hij een huis op Ibiza, en maakte het programma Opsporing Verzocht vorige maand ook bekend dat hij een woning aan het renoveren was in Zuid-Spanje. Hiertoe zou hij een in Amstelveen actieve klusjesman hebben gesproken op de dag van zijn liquidatie. De Amsterdamse crimineel zat in de drugshandel en leefde een luxe leven. Hij kwam volgens de makers van Opsporing Verzocht ondermeer naar Nederland deze zomer om een voorstelling van zijn dochter bij te wonen. Al heeft de politie ook moeten vaststellen dat hij waarschijnlijk meerdere 'zakelijke' afspraken heeft gehad op het station van Breukelen.

Moeder

Zijn moeder laat via haar advocaat Nancy Deken aan Het Parool weten blij te zijn dat er verdachten zijn opgepakt. Interessant is om te weten of dit bekenden van Wessels zijn geweest. 

Jaïr Wessels op de dag van zijn liquidatie op bezoek bij een 'klusjesman' in Amstelveen