Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Donald Trump op het witte doek

Dat Donald Trump een zeer matige acteur is, bewijst hij wel als president van Amerika. Dan zijn deze acht optredens van hem in Amerikaanse films en tv-series toch een stuk beter!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

The Simpsons (2000)

De meest succesvolle (en langstlopende!) teken lmserie ter wereld blijkt over profetische gaven te beschikken. Al in het jaar 2000, dat is dus zestien jaar voordat het werkelijkheid wordt, voorspellen de makers van The Simpsons dat Donald Trump president van Amerika zal worden. Al is voorspellen een groot woord, zegt Dan Greaney, één van de makers. Het is vooral bedoeld als waarschuwing voor het hele land. Greaney destijds: “Een presidentschap van Trump is de laatste stap voordat je als land de bodem raakt. Het staat symbool voor de gekte in Amerika.” Dan nóg is het knap, zo’n voorspelling. 

Home Alone 2 (1992)

3 seconds of fame

Het is zo’n mooi gerucht dat het te mooi is om niet te geloven. Terwijl de makers van Home Alone 2 locaties aan het spotten zijn in New York en een luxehotel zoeken, kunnen ze niet om Donald Trump heen. Volstrekt logisch natuurlijk: de vastgoedmagnaat heeft de halve binnenstad in zijn bezit, dus als je daar ergens wilt filmen, dan moet je toch echt bij hem aankloppen. “Prima,” schijnt Trump gezegd te hebben als de keuze op het Plaza Hotel in Manhattan valt. Zíjn Plaza Hotel. Meteen gevolgd door: “Maar dan wil ik wel een rol in de film, hoe klein ook.” En zo gebeurt het dat kleine Kevin (Macaulay Culkin) door de gang van het Trump-hotel rent en ‘per ongeluk’ tegen onze Donald botst. Het shot duurt amper drie seconden, maar het is lang genoeg voor Trump. Soms is hij met weinig tevreden. 

Spin City (1998)

Trump nam al eerder de rol van politicus op zich

Daar zit ie dan, als zichzelf, achter zijn bureau in een fictief kantoor in New York. Hij moet de burgemeester voorstellen, of in ieder geval iemand met een gezaghebbende functie, precies zoals hij die nu ook bekleedt. Het is toch een gave: in 1998 al aankondigen wie je bijna twee decennia later bent. Of wilt zijn, beter gezegd. Ook geinig: in deze aflevering vertelt Trump dat hij bezig aan een autobiografie, wat ook een verwijzing is naar de toekomst. Saillant detail: Michael J. Fox, hoofdrolspeler in Spin City, zal later over die dan nog fictieve autobiografie zeggen: “Je kunt dat boek het best The Art of Not Helping noemen.” 

Dit is een voorstukje uit het blad. Wil je weten in welke vijf andere series Trump een rol(letje) heeft. Bestel de nieuwe Panorama dan hier, of lees het op Blendle.