Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse gangster Saverio Tucci alias 'Angel Face' dood gevonden in Amsterdam

Liquidatie zou mogelijk al gisterenavond hebben plaatsgevonden

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Amsterdam is gisterenavond in een woning in Amsterdam-West het levenloze lichaam aangetroffen van de 44-jarige Italiaanse gangster Saverio Tucci . Zijn bijnaam zou 'Engelengezicht' of 'Angel Face' luiden. De Italiaan kwam uit het zuiden van het land, uit de stad Manfredonia, in de provincie Foggia. Hij zou tot het Libergolis-kartel behoren, een onderdeel van de zogeheten Gargano-maffia. Tucci is in 2004 gearresteerd als onderdeel van een grote anti-maffia operatie en was betrokken bij overvallen en drugshandel.  Waarom hij in Nederland was en met wie hij afspraken had is nog niet naar buiten gekomen. Wel zijn er drie verdachten aangehouden. 

Ontsnapping

In 2012 ontsnapte Angel Face al eens aan een liquidatie. Hij stond toen een huis te schilderen maar wist net voordat de kogels af werden gevuurd dekking te zoeken, zo schrijven de Italiaanse media. Het ziet er naar uit dat hij bij een kille ongeziene schietpartij nu wel is 'afgerekend.' Vermoedelijk is hij al op 12 oktober vermoord, schrijft Crimeste. Het Algemeen Dagblad meldt dat hij in een auto is gevonden, in tegenstelling tot het Parool dat spreekt van de genoemde woning in Amsterdam-West.

Giorgio Basile

De bijnaam 'Engelengezicht' komt meer voor binnen de Italiaanse georganiseerde criminaliteit. Enkele jaren geleden hadden we nog de bestseller Het Engelengezicht over het leven van 'Ndrangeta-gangster Giorgio Basile, die actief was in Duitsland, tot dat hij kroongetuige werd. Wat trouwens een van de beste boeken is over de recente Italiaanse maffia.