Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

6 iPhone-opties die je nog niet wist

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit oktober van afgelopen jaar, iPhone-trucjes.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Van je trillingen customizen tot drie apps tegelijk sluiten en een Uber bestellen met Siri... Er zitten zoveel hacks in het besturingssysteem van Apple, die vast nog niet iedereen heeft gevonden. Probeer deze gouden tips uit en thank us later!

1. Je kunt je batterij sneller opladen

Het is heel simpel. Wanneer je je telefoon in vliegtuigstand zet tijdens het opladen, zal die véél sneller op 100% komen. 

2. Ontdek wat je telefoon over je weet

Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Belangrijke locaties. Ja het is waar, je iPhone weet precies waar je bent geweest. Je telefoon weet zelfs op welke datum dit was en voor hoelang. Een beetje creepy, maar misschien komt het nog een keer van pas!

3. Waterpas nodig?

Het is een standaard iPhone-app die je vast al hebt verwijderd. Maar, moet je binnenkort klussen? Haal hem dan maar terug! Het gaat om de Kompas-app van Apple. Met deze zoek je niet alleen de breedte- en lengtegraad van je huidige locatie op of hoeveel meter boven zeeniveau je je bevindt, maar met een veeg naar links op je een waterpas. Zodra je telefoon helemaal verticaal of horizontaal is, wordt het scherm groen. Handig!

4. Customize je trillingen

Precies weten wie je belt aan de hand van de trilling? Zo doe je dat. Ga naar contacten > Klik op een persoon > Wijzig > Beltoon > Trillen. 

5. Sluit drie apps tegelijk

Af en toe je wil je al je apps sluiten om je batterijduur te verlengen. Dit doe je één voor één en dat duurt best lang als je het al een tijdje niet meer hebt gedaan. De oplossing? Gebruik drie vingersom je apps te sluiten. Als je dan veegt, verdwijnen er drie tegelijk. 

6. Siri besteld een Uber voor je

Zorg ervoor dat je de Uber-app hebt geïnstalleerd en dat je een account hebt met een geldige kaart. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is te zeggen: "Siri, geef me een Uber" en voilà!

Dit artikel verscheen eerder op Grazia.