Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ophef over Anne Frankkostuum voor Halloween

Het is bijna Halloween. Kinderen (vooral in Amerika) gaan dan verkleed de straat op om snoep te vragen bij buurtbewoners. Op internet is een wel heel bijzonder pakje te koop. Kinderen kunnen als Anne Frank langs de deuren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het kostuum bestaat uit een baret, een blauwe jurk en een tasje. Bovendien hangt er een plaatje aan, waar gelukkig nog net geen davidster op is gedrukt.

@backlink(166345)

‘Zelfs een jong meisje als Anne Frank kon iedereen met een dagboek en hoop inspireren. We kunnen allemaal wat van haar leren. Nu kan jouw kind in de huid kruipen van een echte held. Deze kleding kon echt gedragen zijn bij een jong meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog’, is te lezen in een advertentie voor het artikel.

'Nu kan jouw kind in de rol kruipen van een Tweede Wereldoorlogheld'

Het kostuum (op sommige pagina’s wordt het World War Two Child Evacuee kostuum genoemd) is bij verschillende winkels tussen de $10 en $25 te koop. Tenminste, tot het internetpubliek er kennis van nam. Mensen waren woedend toen ze het zagen. En de reacties op Twitter zijn niet mals. Zij vragen zich af hoe mensen het in hun hoofd halen om hun kind als Anne Frank te verkleden.

Een woordvoerder van FunCostumes (een van de bedrijven) vindt de ophef wat overdreven. ‘Het kostuum was bedoeld voor educatieve (school)projecten, niet voor Halloween’, vertelt ze tegen het Engelse Metro. Maar door alle kritiek hebben ze toch maar besloten het pakje niet langer te verkopen.

Auschwitz

Bij sommige winkels is het echter nog steeds te koop. Daar zijn verschillende modellen voor zowel jongens als meisje te krijgen. Misschien het meest schokkende is nog wel een jurk voor een meisje die er uit ziet als een uniform uit Auschwitz.

Dit kostuum heeft veel weg van de kleding van gevangen in Auschwitz 

Bol.com

Zelfs Bol.com verkoopt op dit moment een Tweede Wereldoorlog kostuum voor jongens. Een iemand heeft er zelfs een review over gegeven. Zij geeft als pluspunt aan dat het een leuk ontwerp is.

Bij Bol.com is dit artikel verkrijgbaar