Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Asia Argento gooit de beerput nu helemaal open

Filmster geeft aan dat niet alleen Harvey Weinstein haar misbruikt zou hebben

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Asia Argento heeft kennelijk een hele lijst af te werken. Nadat ze vorige week bekendmaakte een van de vrouwen te zijn die door filmproducer Harvey Weinstein zou zijn misbruikt, gaat ze nu verder. De dochter van horrorfilmer Dario Argento heeft op Twitter het bericht geplaatst dat ze als jonge aanstormende actrice ook door een Hollywoodregisseur verkracht zou zijn. "Hollywood big shot director with Napoleon complex gave me GHB (the date rape drug) and raped me unconscious. I was 26 years old,” zegt ze in een tweet die veel ophef heeft veroorzaakt, met name in haar moederland Italië.

Geheim

Gek genoeg wil ze niet naar buiten treden met de naam van deze regisseur. Sterker nog: ze verdedigt zichzelf zelfs tegen mensen die denken te weten om wie het gaat. In een andere tweet meldt ze: "I have in no way named the aggressor nor provided elements to identify him. So those who claim to know, writing his name here or elsewhere, are entirely responsible for their actions." Dat lijkt erop dat ze dit doet omdat ze anders mogelijk een zware aanklacht verwacht.

@backlink(159145)

Die keer dat...

De actrice heeft naast het hierboven genoemde bericht meerdere tweets geplaatst met de hashtag #quellavoltache. Wat zoveel betekent als 'die keer dat'. Met deze tag geven Italiaanse vrouwen aan dat ze het onderwerp seksueel misbruik bespreekbaar willen maken. In deze tweets geeft ze aan dat ze ook in Italië meerdere keren aangerand zou zijn. Zo verklaart ze dat een Italiaanse regisseur haar ooit zijn penis toonde in een trailer, tijdens het bespreken van een filmrol.

Miramax-directeur

De actrice verklaarde vorige week tegen de New Yorker door Harvey Weinstein seksueel mishandeld te zijn in 1997, in Cannes. Een ervaring die ze beschrijft als een vreselijk trauma. Toch heeft ze daarna nog vaker seks met hem gehad zonder dat ze zelf tegenwerkte. Ze beschrijft het nu als een druk die ze voelde om toch maar toe te geven aan zijn wensen. Argento is een van de vele actrices die naar buiten zijn getreden met aanklachten richting de inmiddels ontslagen Miramax-directeur, tegen wie op dit moment zowel in Engeland als in de VS juridische procedures lopen inzake zijn onzedelijke wangedrag.